ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
Κορονοϊός (2116)
0 0 0
Βρείτε μας

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) διαλεύκανε οριστικά ορισμένες από τις φήμες που κυκλοφορούν σχετικά με τον νέο κορονοϊό.

Σε ερώτηση για το αν ο COVID-19 μπορεί να επιβιώσει τόσο σε τροπικό όσο και σε πολικό κλίμα, ο ΠΟΥ, ξεκαθάρισε ότι ιός μπορεί να εξαπλωθεί ανεξαρτήτου κλίματος.

«Ο κορονοϊός μπορεί να διαδοθεί σε όλες τις χώρες, είτε έχουν τροπικό είτε πολικό κλίμα» υποστήριξε ο ΠΟΥ και πρόσθεσε πως: «όπου κι αν ζείτε, ανεξάρτητα από το κλίμα, είναι σημαντικό να ακολουθήσετε τις προφυλάξεις».

Στη συνέχεια, ο ΠΟΥ υπενθύμισε στο κοινό ότι πρέπει να ακολουθεί πιστά τα μέτρα ατομικής υγιεινής, δηλαδή να γίνεται συχνή πλύση των χεριών και σε περιπτώσεις όπως βήχα ή φτερνίσματος, πρέπει να καλύπτονται είτε με χρήση ενός χαρτομάντηλου είτε να καλύπτονται τον αγκώνα μας.

Επίσης, ο ΠΟΥ διέψευσε τους ισχυρισμούς πως η κατανάλωση νερού και αλκοολούχων ποτών προστατεύει τους ανθρώπους από τον ιό 2019-nCoV.

«Η ενυδάτωση και η κατανάλωση νερού αν και είναι σημαντική για τη γενική υγεία, δεν εμποδίζει τη μόλυνση από τον κορονοϊό. Αν έχετε πυρετό, βήχα και δυσκολία στην αναπνοή, αναζητήστε νωρίς ιατρική φροντίδα», επεσήμανε ο ΠΟΥ.

Τέλος, ο ΠΟΥ υπογράμμισε πως η κατανάλωση αλκοόλ «δεν προστατεύει από τη μόλυνση από τον Covid-19» και υπογράμμισε πως το αλκοόλ πρέπει πάντα να καταναλώνεται με μέτρο και οι άνθρωποι που δεν πίνουν αλκοόλ δεν πρέπει να αρχίσουν να πίνουν σε μια προσπάθεια να αποτρέψουν τη μόλυνση από τον κορονοϊό.

Θέμα:
Κορονοϊός (2116)
Tags:
κρούσματα, κρούσμα, νεκροί, καιρός, κλίμα, νερό, αλκοόλ, ΠΟΥ, κοροναϊός, κορονοϊός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK