ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
Κορονοϊός (2116)
0 0 0
Βρείτε μας

Σαφείς είναι οι οδηγίες των υπηρεσιών υγείας σε όλο τον κόσμο ως προς την χρήση συγκεκριμένων ιατρικών σκευασμάτων εν μέσω της πανδημίας του κορονοϊού.

Οι παγκόσμιες αρχές των υπηρεσιών υγείας συνέστησαν σήμερα Τρίτη στους ανθρώπους που παρουσιάζουν συμπτώματα που μοιάζουν με αυτά του κορονοϊού να μην σπεύδουν να λαμβάνουν ιμπουπροφένη χωρίς συνταγή γιατρού.

Παρόμοια έκκληση είχε κάνει το Σάββατο ο Γάλλος υπουργός Υγείας Ολιβιέ Βεράν που τάχθηκε κατά της λήψης αντιφλεγμονωδών σκευασμάτων, όπως η ιμπουπροφένη, ή η κορτιζόνη, από ανθρώπους που έχουν προσβληθεί από τον κορονοϊό.

Πρόσφατη μελέτη που δημοσιευθηκε στην ιατρική επιθεώρηση The Lancet, και την οποία επικαλείται το ΑΠΕ-ΜΠΕ υποδεικνύει την πιθανή συμβολή ενός ενζύμου στον μηχανισμό προσβολής του οργανισμού από τον κορονοϊό.

Η παραγωγή του ενζύμου αυτού αυξάνεται με τη λήψη της ιμπουπροφένης.

Ερωτηθείς για την μελέτη, ο εκπρόσωπος του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) Κρίστιαν Λιντμάγερ υπογράμμισε πως οι ειδικοί του οργανισμού την αξιολογούν προτού αποφανθούν για ο,τιδήποτε.

«Εν τω μεταξύ, τους συμβουλεύουμε να λαμβάνουν περισσότερο παρακεταμόλη, παρά να χρησιμοποιούν αυτοχορηγούμενη ιμπουπροφένη. Είναι πολύ σημαντικό αυτό», τόνισε.

Να σημειωθεί, πως η παρακεταμόλη θα πρέπει να λαμβάνεται με προσοχή και σε συγκεκριμένες δόσεις, διότι μία ενισχυμένη δόση μπορεί να αποδειχθεί επικίνδυνη για το συκώτι.

Όπως επισημαίνει ο ΠΟΥ το 80% όσων πάσχουν από κορονοϊό θεραπεύονται χωρίς τη λήψη κάποιας συγκεκριμένης φαρμακευτικής αγωγής.

Ακόμη, υπογραμμίζει πως κάθε άνθρωπος «που έχει πυρετό, βήχει κι έχει αναπνευστικές δυσκολίες» θα πρέπει οπωσδήποτε να συμβουλευθεί έναν γιατρό.

Θέμα:
Κορονοϊός (2116)
Tags:
Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, κοροναϊός, κορονοϊός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK