ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Το υπουργείο Υγείας της Κύπρου ανακοίνωσε τρία νέα κρούσματα κορονοϊού, με τον συνολικό αριθμό των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων να ανέρχεται πλέον στα 49.

Την ύπαρξη τριών νέων κρουσμάτων κορονοϊού ανακοίνωσε το Υπουργείο Υγείας της Κύπρου και έτσι το σύνολο των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων φτάνει πια τα 49.

Συγκεκριμένα τα τρία νέα κρούσματα, αφορούν δύο άτομα που είχαν επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα, καθώς και ένα άτομο που είχε επιστρέψει από το Βέλγιο και παρέμεινε σε κατ’ οίκον περιορισμό, ενώ επικοινώνησε με τις αρμόδιες αρχές όταν παρουσίασε συμπτωματολογία.

Σημειώνεται πως σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, έχει ξεκινήσει ήδη η ιχνηλάτηση των επαφών και των τριών κρουσμάτων, ενώ θα γίνει και λήψη δειγμάτων για τη διενέργεια εξειδικευμένων εξετάσεων.

Η Εκκλησία της Κύπρου καλεί τους πιστούς σε αποχή

Σε αποχή από τις Θείες Λειτουργίες και τον εκκλησιασμό για τις επόμενες τρεις εβδομάδες καλεί τους πιστούς η Εκκλησία της Κύπρου.

«Καλούμε όλο το χριστεπώνυμο πλήρωμα να απέχει για διάστημα τριών εβδομάδων (μέχρι τις 10 Απριλίου) από τις ακολουθίες, με σκοπό να βοηθήσουμε στην ανακοπή περαιτέρω εξάπλωσης της ασθένειας» αναφέρεται στη σχετική απόφαση.

Και προστίθεται: «Η αποχή για διάστημα τριών εβδομάδων από τις ιερές Ακολουθίες και το Μυστήριο της Θείας Μεταλήψεων να μην προκαλεί βάρος στη συνείδηση του ευσεβούς ποιμνίου μας, διότι η ωφέλεια που θα προκύψει με την παρέλευση αυτής δοκιμασίας, θα είναι κατά πολύ μεγαλύτερη».

Στο πλαίσιο αυτό, η Εκκλησία της Κύπρου γνωστοποίησε ότι οι Ιερές Ακολουθίες των Χαιρετισμών, όπως και η Θείες Λειτουργίες θα έχουν απευθείας τηλεοπτική και ραδιοφωνική κάλυψη.

Tags:
Μέτρα, μέτρα ασφαλείας, μέτρα προστασίας, Κύπρος, κρούσματα, κρούσμα, κοροναϊός, κορονοϊός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK