ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Σε μέτρα στήριξης της βρετανικής οικονομίας, λόγω κορονοϊού, προχωρά ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον την Τρίτη.

Η βρετανική κυβέρνηση ανακοίνωσε πως θα στηρίξει την οικονομία «με κάθε κόστος» απέναντι στην πανδημία του νέου κορονοϊού, ανακοινώνοντας κρατικές εγγυήσεις για τα επιχειρηματικά δάνεια, ύψους 330 δισεκατομμυρίων λιρών και κρατικές ενισχύσεις που φτάνουν τα 20 δισεκατομμύρια λίρες.

Τα μέτρα παρουσίασε ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον και ο υπουργός Οικονομικών Ρίσι Σουνάκ.

«Σε καιρό ειρήνης, δεν βιώσαμε ποτέ μια τέτοια οικονομική μάχη», είπε ο Σουνάκ. «Τα μέτρα αυτά συνιστούν μια συντονισμένη και συγκροτημένη απάντηση σε μια σοβαρή οικονομική κατάσταση που είναι σε εξέλιξη. Δεν είναι παρά μόνο τα πρώτα βήματα: θα παρουσιάσω τις επόμενες ημέρες το προσεχές στάδιο της απάντησής μας», διαβεβαίωσε και πρόσθεσε: «Θα βγούμε από αυτήν την κατάσταση και θα κάνουμε τα πάντα, ό,τι κι αν κοστίσει», συνέχισε.

Ο υπουργός ανακοίνωσε ένα πακέτο κρατικών εγγυήσεων ύψους 330 δισεκατομμυρίων λιρών ώστε να μπορέσουν οι επιχειρήσεις να έχουν πρόσβαση σε πιστώσεις και να πληρώνουν τα μισθώματα, τους μισθούς των υπαλλήλων και τους προμηθευτές.

«Αν η ζήτηση είναι μεγαλύτερη από τα 330 δισ. που αποδεσμεύτηκαν σήμερα, θα πάμε πιο μακριά και θα διαθέσω όσα χρειάζονται», είπε.

Ανακοίνωσε ακόμα πως θα βοηθήσει τις επιχειρήσεις με τη μορφή φοροαπαλλαγών και επιδοτήεων, ύψους 20 δισ. λιρών (22 δισ. ευρώ).

Τα νοικοκυριά που θα αντιμετωπίσουν οικονομικές δυσκολίες αναμένεται να απαλλαχθουν από την αποπληρωμή των στεγαστικών δανείων τους για τρεις μήνες.

Η βρετανική κυβέρνηση, αν και καθυστερημένα σε σχέση με τις άλλες χώρες, ζήτησε από τους πολίτες να αποφεύγουν τις μετακινήσεις και τις μη αναγκαίες επαφές.

Tags:
καραντίνα, οικονομία, Μπόρις Τζόνσον, Βρετανία, κοροναϊός, κορονοϊός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK