ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
Κορονοϊός (2116)
0 0 0
Βρείτε μας

Σε κοινή δήλωση τους, η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR) και ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης (IOM) δήλωσαν ότι η επανεγκατάσταση των προσφύγων θα ανασταλεί ως «προσωρινό μέτρο που θα εφαρμοστεί μόνο για όσο διάστημα παραμένει απαραίτητο».

Την προσωρινή αναστολή την επανεγκατάστασης προσφύγων ανακοίνωσαν οργανισμοί του ΟΗΕ, εν μέσω της πανδημίας κορονοϊού.

Σύμφωνα με τον Guardian, σε κοινή δήλωση τους, η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR) και ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης (IOM) δήλωσαν ότι η επανεγκατάσταση των προσφύγων θα ανασταλεί ως «προσωρινό μέτρο που θα εφαρμοστεί μόνο για όσο διάστημα παραμένει απαραίτητο».

Δεδομένου ότι πολλές χώρες εισήγαγαν ταξιδιωτικούς περιορισμούς και «πάγωσαν» προγράμματα επανεγκατάστασης προσφύγων, οι δύο υπηρεσίες του ΟΗΕ είχαν περιορισμένες επιλογές.

Οι δύο οργανισμοί εξέφρασαν παράλληλα την ανησυχία τους πως τα διεθνή ταξίδια θα μπορούσαν να αυξήσουν την έκθεση των προσφύγων στον κορονοϊό.

Πανδημία κορονοϊού

Η πανδημία κορονοϊού παγκοσμίως έχει προκαλέσει τον θάνατο πάνω από 8.000 ανθρώπων, με τα κρούσματα να φτάνουν τις 200.000.

Πολλές χώρες του κόσμου, συμπεριλαμβανομένων ευρωπαϊκών κρατών, εισήγαγαν σειρά περιορισμών στα ταξίδια, σε μια προσπάθεια μείωσης της διασποράς του κορονοϊού.

Θέμα:
Κορονοϊός (2116)
Tags:
πρόσφυγες, πρόσφυγας, μετανάστες, μεταναστευτικό, ΔΟΜ, Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης, Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR), Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ, ΟΗΕ, κοροναϊός, κορονοϊός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK