ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Αξιωματούχος του κινεζικού υπουργείου Υγείας, που ασχολείται με την καταπολέμηση του κορονοϊού, σχολίασε το κατά πόσο μπορεί να είναι αποτελεσματική η λεγόμενη «ανοσία αγέλης».

Ο επικεφαλής της ομάδας του κινεζικού Υγείας που ασχολείται με την επιδημία του κορονοϊού δήλωσε την Τετάρτη ότι είναι ζωτικής σημασίας να βρεθεί ένα εμβόλιο κατά του COVID-19 επειδή δεν υπάρχουν επαρκείς αποδείξεις ότι θα μπορούσε να είναι αποτελεσματική η λεγόμενη ανοσία αγέλης.

Η ανοσία αγέλης δημιουργείται όταν αρκετοί άνθρωποι μιας κοινότητας αποκτούν ανοσία έναντι ενός παθογόνου, καθιστώντας πιο δύσκολο να βρεθεί ένας νέος ξενιστής μέχρι τελικά να αποδυναμωθεί.

«Αυτό που έχει σημασία είναι να μην βασιστούμε στην αποκαλούμενη "ανοσία αγέλης" για να επιλύσουμε αυτό το πρόβλημα: ο COVID-19 δεν είναι ασθένεια που θα αποκτήσετε ανοσία με το που μολυνθείτε μία φορά. Δεν έχουμε επαρκείς αποδείξεις για αυτό» δήλωσε ο Σιονγκ Νασάν σε  δημοσιογράφους.

Ο Σιονγκ δήλωσε σε συνέντευξη τύπου ότι οι χώρες πρέπει να συνεργαστούν για τη δημιουργία ενός εμβολίου.

Η Ρωσία, η Γερμανία, οι Ηνωμένες Πολιτείες και άλλοι έχουν ήδη ξεκινήσει τις προσπάθειες για ανάπτυξη εμβολίου και θεραπείας.

«Το επόμενο βήμα είναι να παράγουμε αποτελεσματικά εμβόλια», δήλωσε ο ανώτερος ιατρικός σύμβουλος της κινεζικής κυβέρνησης .

Ο αριθμός των κρουσμάτων κορονοϊού στην Κίνα έχει αρχίσει να μειώνεται, ενώ περισσότερα από 81.000 κρούσματα είχαν καταγραφεί μέχρι την Τετάρτη.

Σχεδόν 70.000 άνθρωποι έχουν ήδη αναρρώσει.

Tags:
εμβόλιο, θεραπεία, Κίνα, υγεία, κοροναϊός, κορονοϊός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK