ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
Κορονοϊός (2116)
0 0 0
Βρείτε μας

Μήνυμα στον γερμανικό λαό, με δραματικό τόνο, απηύθυνε η Καγκελάριος Άγκελα Μέκρελ, εν μέσω της εξάπλωσης του κορονοϊού στη Γηραιά Ήπειρο.

Μήνυμα στον γερμανικό λαό, με δραματικό τόνο, απηύθυνε η Καγκελάριος Άγκελα Μέκρελ, εν μέσω της εξάπλωσης του κορονοϊού στη Γηραιά Ήπειρο.

«Η κατάσταση είναι σοβαρή» επεσήμανε, μεταξύ άλλων, σε τηλεοπτικό της διάγγελμα, το οποίο μεταδόθηκε το βράδυ της Τετάρτης.

«Από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, η χώρα μας δεν έχει αντιμετωπίσει άλλη τέτοια πρόκληση. Πρέπει να δράσουμε με αλληλεγγύη. Η κατάσταση είναι πολύ σημαντική».

Κάλεσε δε, τους πολίτες να τηρήσουν τους πρωτοφανείς περιορισμούς που έχουν επιβληθεί, διαβεβαιώνοντας, παράλληλα, ότι η κυβέρνηση θα αξιολογεί διαρκώς την κατάσταση.

«Θα διορθώνουμε ό,τι χρειαστεί» κατέληξε η Μέρκελ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πρόκειται για το πρώτο διάγγελμα της Καγκελαρίου Μέρκελ προς τον γερμανικό λαό, κατά τη διάρκεια της 15ετούς θητείας της στο ύπατο αξίωμα της χώρας.

Στο μεταξύ, η ομοσπονδιακή κυβέρνηση έχει καλέσει τα τοπικά κρατίδια να προχωρήσουν στο κλείσιμο των σχολείων έως το Πάσχα, ενώ έχει προβεί στην αναστολή της λειτουργίας όλων των καταστημάτων – πέραν των σούπερ μαρκετ, των σημείων πώλησης τροφίμων, των φούρνων, τω φαρμακείων και άλλων «αναγκαίων» επιχειρήσεων.

Την ίδια ώρα, μία πόλη στη νότια Βαυαρία, πληθυσμού 7.000 κατοίκων, επέβαλε απαγόρευση κυκλοφορίας, σε μία προσπάθεια περιορισμού της εξάπλωσης των κρουσμάτων.

Τα έκτακτα μέτρα των τοπικών αρχών της πόλης, η οποία βρίσκεται στα σύνορα με την Τσεχία, θα διαρκέσουν έως τις 2 Απριλίου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο αριθμός των κρουσμάτων στη Γερμανία ανέρχεται σε 10.082, ενώ 27 άτομα έχουν χάσει τη ζωή τους.

Θέμα:
Κορονοϊός (2116)
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK