20:44 01 ΙΟΥΝΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
Κορονοϊός (2116)
0 0 0
Βρείτε μας

Κλειστοί μέχρι νεωτέρας θα μείνουν 40 σταθμοί του μετρό στο Λονδίνο, προκειμένου να αποφεύγονται οι απαραίτητες μετακινήσεις. Ήδη, έκλεισαν σχολεία και η βρετανική κυβέρνηση έχει κάνει συστάσεις να γίνονται μόνο οι απαραίτητες επαφές.

Στο προσωρινό κλείσιμο του Μετρό του προχωράει το Λονδίνο, ως ευρύτερο μέτρο αντιμετώπισης της εξάπλωσης του κορονοϊού.

Όπως αναφέρει η Υπηρεσία Μεταφορών του Λονδίνου, από σήμερα, περισσότεροι από σήμερα 40 σταθμοί θα κλείσουν μέχρι νεωτέρας.

Συγκεκριμένα, επισημαίνει ότι η γραμμή «Waterloo and City» θα κλείσει οριστικά, με τις υπόλοιπες γραμμές να κλείνουν σταδιακά μέσα στην Παρασκευή και το Σάββατο.

Διευκρινίζει, παράλληλα, ότι σταδιακά θα κλείσουν τα λεωφορεία, τα τρένα και το τραμ, ενώ αποκλειστικό δικαίωμα στις μετακινήσεις με λεωφορείο θα έχουν μόνο οι πολίτες που εργάζονται στις υγειονομικές μονάδες.

Η απόφαση αυτή έρχεται μια μέρα, αφού η κυβέρνηση του Μπόρις Τζόνσον αποφάσισε την απαγόρευση όλων των μη απαραίτητων μετακινήσεων.

Ο δήμαρχος του Λονδίνου, Σαντίκ Χαν, αναφερόμενος στο ζήτημα, δήλωσε:

«Οι πολίτες πρέπει να αποφεύγουν τις μετακινήσεις, εκτός και αν υπάρχει πραγματικά ανάγκη. Οι κάτοικοι του Λονδίνου θα πρέπει, επίσης, να αποφεύγουν τις κοινωνικές αλληλεπιδράσεις και αυτό σημαίνει πως πρέπει να αποφύγουν το δίκτυο μεταφορών, εκτός και αν είναι απαραίτητο. Το Λονδίνο θα ξεπεράσει αυτήν τη δύσκολη κρίση».

Αξιοσημείωτο είναι πάντως ότι σύμφωνα με δεδομένα που παραθέτει η Εθνική Υπηρεσία Υγείας της Αγγλίας, 33 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους μέσα σε ένα 24ωρο, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των θυμάτων στα 104, ενώ τα επιβεβαιωμένα κρούσματα, μετά και τη διάγνωση ακόμα 676 ανθρώπων, αγγίζουν πλέον τα 2.526.

Θέμα:
Κορονοϊός (2116)
Tags:
Μετρό, Μεγάλη Βρετανία, κορονοϊός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK