ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
Κορονοϊός (2116)
0 20
Βρείτε μας

Εκ νέου αύξηση στον αριθμό των θυμάτων από τον νέο κορονοϊό σημειώθηκε στο Ιράν, μια από τις πολλές χώρες που έχουν πληγεί από τον ιό.

Στην ανακοίνωση 149 νέων θανάτων από τον κορονοϊό (COVID-19) προχώρησε το υπουργείο Υγείας του Ιράν, ανεβάζοντας έτσι τον συνολικό αριθμό των θυμάτων στα 1.284.

Σύμφωνα με στοιχεία που παραθέτει ο αναπληρωτής Υπουργός Υγείας, Alireza Raisi, τα επιβεβαιωμένα κρούσματα ανέρχονται πλέον στα 18.407, με 1046 νέα κρούσματα να επιβεβαιώνονται μέσα σε ένα 24ωρό.

«Πάντως, στις 11 από τις 31 επαρχίες, υπήρξε μείωση του αριθμού των κρουσμάτων, καθώς οι πολίτες τήρησαν τις οδηγίες μας», επισήμανε ο Alireza Raisi.

Με τη σειρά του, ο Εκπρόσωπος του Υπουργείο Υγείας Kianoush Jahanpour, αναφερόμενος στο θέμα έγραψε σε tweet του:

«Με αυτούς τους ρυθμούς, επιβεβαιώνονται κάθε ώρα 50 νέα κρούσματα, καθώς και (επιβεβαιώνεται) ένας θάνατος ανά 10 λεπτά», προσθέτοντας παράλληλα: «Με βάση αυτήν την πληροφορία, σκεφτείτε πολύ καλά αν θα ταξιδέψετε, θα βγείτε ή θα επισκεφθείτε τις οικογένειες σας για το Νορούζ» (σ.σ γιορτή της Πρωτοχρονιάς για τους Πέρσες). 

Τα μέτρα που έχει λάβει το Ιράν για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορονοϊού

Η Τεχεράνη, στην ευρύτερη προσπάθεια περιορισμού της εξάπλωσης του κορονοϊού, προχώρησε στο κλείσιμο όλων των σχολείων και των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων έως τις 20 Μαρτίου.

Παράλληλα, αποφάσισε τη διενέργεια ελέγχων ανάμεσα στις μεγάλες πόλεις του, με απώτερο σκοπό τον περιορισμό των μετακινήσεων των πολιτών.

Όσον αφορά τη λειτουργία του Κοινοβουλίου, ανακοινώθηκε ότι θα ανασταλλούν όλες οι εργασίες του μέχρι νεωτέρας.

Στα έκτακτα μέτρα που έλαβε το Ιράν συμπεριλαμβάνεται, μεταξύ άλλων, και η αναβολή όλων των αθλητικών αγώνων και η απαγόρευση φυγής από τη χώρα των κυβερνητικών αξιωματούχων.

Σχεδόν όλες οι περιοχές της χώρας έχουν πληγεί

Με τον συνολικό αριθμό των θυμάτων στο Ιράν να αγγίζει τα 1.284, καθώς και με τα επιβεβαιωμένα κρούσματα να ανέρχονται στα 18.407, ο Πρόεδρος της χώρας, Χασάν Ροχανί, δήλωσε ότι σχεδόν όλες οι περιοχές της χώρας έχουν πληγεί.

Κλειστά τα σύνορα πολλών χωρών για πολίτες από Κίνα, Ιράν, Ιταλία, Νότια Κορέα

Πλήθος χωρών έχουν κλείσει τα σύνορά τους σε πολίτες από την Κίνα, το Ιράν, τη Νότια Κορέα και την Ιταλία, όπου καταγράφεται πολύ μεγάλος αριθμός κρουσμάτων και θεωρούνται επίκεντρα της πανδημίας του κορονοϊού.

Συγκεκριμένα, περιορισμούς στην είσοδο πολιτών από Νότια Κορέα και Ιράν έχουν επιβάλλει κυρίως χώρες, όπως είναι η Αυστραλία, η Γερμανία και η Ινδία.

Θέμα:
Κορονοϊός (2116)
Tags:
θύματα, Ιράν, κορονοϊός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK