ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
Κορονοϊός (2116)
0 0 0
Βρείτε μας

Ως την σοβαρότερη κρίση στον τομέα της παγκόσμιας υγείας, χαρακτήρισε την πανδημία του κορονοϊού ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες.

Ο ΓΓ του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες δήλωσε την Πέμπτη ότι η πανδημία του COVID-19 είναι η σοβαρότερη κρίση στο επίπεδο της υγείας που έχει καταγραφεί στην ιστορία των Ηνωμένων Εθνών.

Μάλιστα, τόνισε επίσης πως είναι πιθανό ότι ο κορονοϊός θα οδηγήσει και σε παγκόσμια ύφεση της οικονομικής ανάπτυξης.

«Αντιμετωπίζουμε μια παγκόσμια κρίση για την υγεία που είναι πιο σοβαρή από οποιαδήποτε άλλη που έχει σημειωθεί στην ιστορία των Ηνωμένων Εθνών εδώ και 75 χρόνια.  Ο κορονοϊός μολύνει την παγκόσμια οικονομία και υποβαθμίζει τη ζωή των ανθρώπων», ανέφερε ο Γκουτέρες σε δήλωση.

Πάνω από 3.000 οι νεκροί στην Ιταλία, περισσότερα θύματα από την Κίνα

Η γειτονική χώρα κατέγραψε 3.405 θανάτους και τα κρούσματα ανέρχονται σε περισσότερα από 40.000, και με αυτόν τον τρόπο η Ιταλία ξεπέρασε και την Κίνα.

Τα νέα θύματα από τον ιό μέσα σε ένα 24ωρο έφτασαν τα 427 ενώ τα κρούσματα ανέρχονται συνολικά σε 41,035 από 35,713, αύξηση της τάξης του 14.9%, ο γρηγορότερος ρυθμός που έχει καταγραφεί τις τελευταίες τρεις ημέρες, όπως ανακοίνωσε η Πολιτική Προστασία της χώρας.

Θέμα:
Κορονοϊός (2116)
Tags:
μέτρα προστασίας, θεραπεία, κρούσματα, νεκροί, COVID-19, κορονοϊός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK