ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
Κορονοϊός (2116)
0 01
Βρείτε μας

Η βασίλισσα Ελισάβετ τόνισε ότι η ίδια και η οικογένειά της είναι έτοιμοι να συνεισφέρουν στην κρίση με τον κορονοίό.

Μήνυμα προς τον βρετανικό λαό απηύθυνε η βασίλισσα Ελισάβετ, σήμερα, Πέμπτη, εν μέσω της κρίσης με τον κορονοϊό.

«Πολλοί από εμάς θα χρειαστεί να βρούμε νέους τρόπους στο να διατηρήσουμε επαφές ο ένας με τον άλλο και να διασφαλίσουμε ότι οι αγαπημένοι μας είναι ασφαλείς. Είμαι βέβαιη ότι είμαστε σε θέση να αντιμετωπίσουμε αυτήν την πρόκληση», ανέφερε.

«Να είστε βέβαιοι ότι η οικογένειά μου και εγώ είμαστε έτοιμοι να συνεισφέρουμε», τόνισε.

Υπενθυμίζεται ότι την Τετάρτη, η 93χρονη Ελισάβετ ανακοίνωσε ότι θα απομονωθεί στο κάστρο του Ουίνδσορ με τον 98χρονο σύζυγό της, πρίγκιπα Φίλιππο και ότι ακυρώνει τις προγραμματισμένες εκδηλώσεις.

«Καθώς ο Φίλιππος κι εγώ φθάσαμε στο Ουίνδσορ σήμερα, γνωρίζουμε ότι πολλοί άνθρωποι και οικογένειες σε ολόκληρη τη Βρετανία και στον κόσμο έχουν εισέλθει σε μια περίοδο μεγάλης ανησυχίας και αβεβαιότητας», ανέφερε στο μήνυμά της.

Και πρόσθεσε:

«Σε όλους μας έχει συσταθεί να αλλάξουμε τις κανονικές ρουτίνες μας και το συνηθισμένο μοτίβο της ζωής μας για το καλό των κοινοτήτων στις οποίες ζούμε και ιδίως προκειμένου να προστατεύσουμε τους πιο ευάλωτους. Σε εποχές, όπως αυτή, θέλω να υπενθυμίσω ότι η ιστορία του έθνους μας έχει σφυρηλατηθεί από ανθρώπους και κοινότητες που ένωσαν τις δυνάμεις τους για να εργαστούν ως ένας, επικεντρώνοντας τις κοινές μας προσπάθειες στον κοινό στόχο».

Καταλήγοντας, εξέφρασε την ευγνωμοσύνη της στους γιατρούς και τόνισε ότι όλοι οι πολίτες πρέπει να αναλάβουν ένα σημαντικό μερίδιο ευθύνης.

«Είμαστε υπερβολικά ευγνώμονες για τις γνώσεις και την αφοσίωση των επιστημόνων μας, του ιατρικού προσωπικού και των μελών των υπηρεσιών εκτάκτων αναγκών. Όμως, τώρα, περισσότερο από ποτέ στο πρόσφατο παρελθόν μας, έχουμε όλοι ένα ουσιαστικά σημαντικό μερίδιο να αναλάβουμε ως πολίτες, σήμερα και τις επόμενες ημέρες, εβδομάδες και μήνες».
Θέμα:
Κορονοϊός (2116)
Tags:
Αγγλία, Ηνωμένο Βασίλειο, Μεγάλη Βρετανία, Βρετανία, κορονοϊός, Ελισάβετ Β'
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK