ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
Κορονοϊός (2116)
0 0 0
Βρείτε μας

Ο επικεφαλής του Ινστιτούτου Υγείας και Πρόνοιας της Φινλανδίας επέκρινε αυστηρά τις συστάσεις του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, σύμφωνα με τον οποίο θα πρέπει να γίνονται όσο το δυνατόν περισσότερα τεστ για τον κορονοϊό.

Η Φινλανδία έχει περιορίσει τα τεστ για τον κορονοϊό, με τον υπουργό Υγείας της χώρας να ασκεί δριμύτατη κριτική στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ), ο οποίος προέτρεψε τις χώρες να πραγματοποιούν όσο το δυνατόν περισσότερα τεστ για τον κορονοϊό. Αξίζει να σημειωθεί, ότι η Φινλανδία είναι από τις χώρες που έχει έλλειψη σε τεστ.

Έτσι, οι αρχές της χώρας έχουν περιορίσει την εξέταση για κορονοϊό μόνο στις ευπαθείς ομάδες και στο υγεινομικό προσωπικό.

«Δεν αντιλαμβανόμαστε τις οδηγίες του ΠΟΥ για το τεστ. Δεν μπορούμε να εξαλείψουμε τον ιό από τον πλανήτη. Άμα κάποιος το ισχυρίζεται αυτό, δεν καταλαβαίνει τι εστί πανδημία», δήλωσε στην εφημερίδα Helsingin Sanomat, ο επικεφαλής υγείας του Φινλανδικού Ινστιτούτου Υγείας και Πρόνοιας Μίκα Σάλμινεν.

Την Τετάρτη, ο γενικός διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας Τέντρος Αντανόμ Γκρεμπεέσους δήλωσε ότι η διαδικασία των τεστ και του εντοπισμού κρουσμάτων πρέπει να αποτελέσει τη ραχοκοκαλιά της αντιμετώπισης του κορονοϊού σε κάθε χώρα.

Αξιοσημείωτο είναι πάντως ότι οι υπηρεσίες υγείας, σε δήλωσή τους, ανακοίνωσαν ότι μέχρι την Πέμπτη γύρω στους 3.000 ανθρώπους εξετάστηκαν για τον ιό στη Φινλανδία, με αποτέλεσμα να επιβεβαιωθούν 400 κρούσματα, προσθέτοντας, παράλληλα, ότι ο πραγματικός αριθμός των κρουσμάτων μπορεί να είναι 20 ή και 30 φορές μεγαλύτερος.

Ο Σάλμινεν υπογράμμισε ότι η Φινλανδία είναι σε θέση να εξετάζει καθημερινά 1.500 ανθρώπους, αλλά δεν θέλει να εξαντλήσει όλες τις δυνατότητες της.

«Δεν κάνουμε όσο πιο πολλά τεστ γίνεται, αλλά όσα χρειάζονται», εξήγησε, διευκρινίζοντας ότι τα τεστ δεν συνιστούν θεραπεία έναντι του ιού.

«Οι ασθενείς που μπορούν να παραμείνουν σπίτι τους, δεν θα επωφελήθούν από το τεστ», δήλωσε.

Θέμα:
Κορονοϊός (2116)
Tags:
τεστ, Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, Φινλανδία, κορονοϊός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK