14:44 08 ΙΟΥΛΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
Κορονοϊός (2116)
0 0 0
Βρείτε μας

Προειδοποιήσεις στους πολίτες στη Γερμανία να διατηρήσουν αποστάσεις για να αποφευχθεί η απαγόρευση της κυκλοφορίας απηύθυναν τοπικοί αξιωματούχοι, στη σκιά της πανδημίας κορονοϊού.

Η Γερμανία θα μπορούσε να επιβάλει απαγόρευση κυκλοφορίας αν οι 83 εκατομμύρια κάτοικοί της αποτύχουν δεν κρατήσουν αποστάσεις ο ένας από τον άλλο αυτό το Σαββατοκύριακο για να περιοριστεί η εξάπλωση του κορονοϊού, δήλωσαν την Παρασκευή Γερμανοί αξιωματούχοι.

Ο εκπρόσωπος της Άνγκελα Μέρκελ δήλωσε ότι η Γερμανίδα καγκελάριος θα διεξάγει συνομιλίες με περιφερειακούς ηγέτες την Κυριακή για να διαπιστωθεί αν οι πολίτες συμμορφώθηκαν με τις συστάσεις να μείνουν στο σπίτι και να αποφύγουν τις συναθροίσεις.

«Θα αναλύσουν την κατάσταση» δήλωσε ο Στέφεν Σάιμπερτ σε συνέντευξη Τύπου σύμφωνα με το Reuters. «Το πώς θα συμπεριφερθεί το κοινό το Σάββατο θα είναι καθοριστικό» πρόσθεσε.

Η Γερμανία μετρά περισσότερους από 30 θανάτους από τον COVID-19, τη στιγμή που σε άλλες χώρες της Ευρώπης όπως η Ιταλία και η Ισπανία έχουν καταγραφεί πολύ περισσότερα θύματα.

Ωστόσο, τις τελευταίες ώρες καταγράφηκε ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων στη Γερμανία, με τον αριθμό τους να υπερβαίνει τις 13.000.

Σύμφωνα με το ομοσπονδιακό σύστημα της Γερμανίας, η κ. Μέρκελ δεν μπορεί να επιβάλει εθνική απαγόρευση κυκλοφορίας, καθώς αυτό επαφίεται στις τοπικές κυβερνήσεις.

Πάντως, η Βαυαρία, το μεγαλύτερο ομόσπονδο κρατίδιο της Γερμανίας, επέβαλε γενική απαγόρευση της κυκλοφορίας σε ολόκληρη την επικράτειά της για δύο εβδομάδες, όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός της Μάρκους Σέντερ.

Θέμα:
Κορονοϊός (2116)
Tags:
Βαυαρία, απαγόρευση, απαγόρευση κυκλοφορίας, απαγόρευση εξόδου, COVID-19, κορονοϊός, Γερμανία, Άνγκελα Μέρκελ, Στέφεν Σάιμπερτ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK