02:45 05 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
Κορονοϊός Ιταλία (235)
0 10
Βρείτε μας

Συνεχίζεται η εξάπλωση του κορονοϊού στην γειτονική Ιταλία, με τα επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορονοϊού και των νεκρών να αυξάνονται συνεχώς.

Τα ιταλικά νοσοκομεία έχουν παραγγείλει διακόσιες χιλιάδες μάσκες από τουρκικές βιομηχανίες, όμως εδώ και δυο εβδομάδες είναι μπλοκαρισμένες στο τελωνείο της 'Αγκυρας, εν μέσω της έξαρσης του κορονοϊού.

Σύμφωνα με το ΑΜΠΕ που επικαλείται την ιταλική εφημερίδα Corriere della Sera, οι προστατευτικές αυτές μάσκες έχουν ήδη πληρωθεί 670.000.000 ευρώ, όμως προκύπτουν συνεχώς νέα γραφειοκρατικά ζητήματα που εμποδίζουν την παράδοσή τους.

«Στις 6 Μαρτίου η τουρκική κυβέρνηση είχε υποσχεθεί ότι το θέμα θα λυνόταν μέσα σε δυο ημέρες, αλλά ακόμη δεν έγινε τίποτα», γράφει η ιταλική εφημερίδα και συμπληρώνει πως: «Ο Ερντογάν μπλοκάρει την εισροή ευρώ στην χώρα του, για ένα πολιτικό μπρα ντε φερ της Τουρκίας με την Ευρώπη, ενώ η πανδημία τρέχει».

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Ιταλία κατέχει τον υψηλότερο αριθμό νεκρών από τον COVID-2019 με 3.405 θανάτους - αριθμός υψηλότερος σε σχέση με την Κίνα.

Συνολικά στην Ευρώπη, οι νεκροί υπερβαίνουν τους 5.160, ενώ τα κρούσματα αριθμούν σε 110.568, εκ των οποίων τα 495 στην Ελλάδα.

Σε παγκόσμιο επίπεδο, τέλος, τουλάχιστον 10.000 άτομα έχουν χάσει τη ζωή τους, ενώ περισσότερα από 245.000 άτομα έχουν νοσήσει.

Η Ιταλία κατεβάζει τον στρατό στους δρόμους της Λομβαρδίας

Την ανάπτυξη του στρατού στην περιοχή της Λομβαρδίας ανακοίνωσαν οι τοπικές αρχές, με στόχο την τήρηση των έκτακτων μέτρων για την αντιμετώπιση του κορονοϊού.

«Συνολικά 114 στρατιώτες θα αναπτυχθούν στα εδάφη της Λομβαρδίας. Είναι λίγοι, αλλά είναι κάτι θετικό» δήλωσε, χαρακτηριστικά, ο πρόεδρος της Λομβαρδίας, Αττίλιο Φοντάνα.

Η κυβέρνηση έχει επιβάλλει αυστηρά μέτρα ασφαλείας, θέτοντας σε εφαρμογή το μέτρο της απαγόρευσης κυκλοφορίας.

Πέθαναν 380 άνθρωποι μέσα σε ένα 24ωρο στην Λομβαρδία

Ακόμη 380 νεκροί καταγράφηκαν το τελευταίο 24ωρο στην Λομβαρδία, περιφέρεια της βόρειας Ιταλίας, με τη «μαύρη λίστα» του κορονοϊού στη γειτονική χώρα να αυξάνεται συνεχώς.

Πλέον, ο συνολικός αριθμός των νεκρών στην Λομβαρδία, ανέρχεται σε 2.550, σύμφωνα με το Reuters, ενώ τα συνολικά επιβεβαιωμένα κρούσματα στην συγκεκριμένη περιφέρεια από την έναρξη της επιδημίας, φτάνει τα 22.264.

Θέμα:
Κορονοϊός Ιταλία (235)
Tags:
μάσκα προστασίας, μάσκα προσώπου, μάσκες, κρούσματα, νεκροί, Τουρκία, COVID-19, κορονοϊός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK