ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
Κορονοϊός (2116)
0 0 0
Βρείτε μας

Την εκτίμηση ότι θα χρειαστούν 100 φορές περισσότερα τεστ για τον κορονοϊό έκανε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας την Παρασκευή.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας εκτιμά ότι η ποσότητα των τεστ για τον COVID-19 θα πρέπει να αυξηθεί μέχρι και 100 φορές, ανέφερε σήμερα ο Εκτελεστικός Διευθυντής του προγράμματος του ΠΟΥ για τις Εκτακτες Ανάγκες, Μάικλ Ράιαν.

«Αυτή τη στιγμή αξιολογούμε τον αριθμό των εργαστηριακών δοκιμών που χρειάζονται, αλλά για να σας δώσω μια αίσθηση της κλίμακας, ο ΠΟΥ έχει διανείμει 1,5 εκατομμύρια εργαστηριακά τεστ σε όλο τον κόσμο. Αν δούμε σε βάθος χρόνου αυτή την επιδημία, και δούμε σε βάθος μηνών η ποσότητα των τεστ που θα χρειαστούν θα είναι 80 με 100 φορές παραπάνω», δήλωσε ο Ryan σε online ενημέρωση.

Μήνυμα του ΠΟΥ στους νέους

Ο επικεφαλής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγεσούς σε συνέντευξη Τύπου έστειλε με τη σειρά του ένα μήνυμα στους νέους.

«Σήμερα έχω ένα μήνυμα για τους νέους: δεν είστε αήττητοι, αυτός ο ιός θα μπορούσε να σας οδηγήσει στο νοσοκομείο για εβδομάδες ή ακόμα και να σας σκοτώσει. Ακόμα κι αν δεν αρρωστήσετε οι επιλογές που κάνετε σχετικά με το πού πηγαίνετε θα μπορούσαν να κάνουν τη διαφορά σε επίπεδο ζωής και θανάτου για κάποιον άλλο».

Ελπίδα από τη Γουχάν

Το γεγονός ότι η Γουχάν δεν έχει καταγράψει νέα κρούσματα του COVID-19 για πρώτη φορά από τότε που ξεκίνησε η επιδημία δίνει ελπίδα στον υπόλοιπο κόσμο, δήλωσε επίσης.

«H Γουχάν προσφέρει ελπίδα στον υπόλοιπο κόσμο, ότι ακόμη και η πιο σοβαρή κατάσταση μπορεί να αλλάξει», δήλωσε ο επικεφαλής του ΠΟΥ σε συνέντευξη Τύπου.

Ο επικεφαλής του ΠΟΥ δήλωσε ότι αντίθετα από οποιαδήποτε πανδημία στην ιστορία, η ανθρωπότητα έχει τώρα τη δύναμη να αλλάξει τον τρόπο που εξελίσσεται αυτή.

Η κεντρική κινεζική πόλη Γουχάν, όπου ο ιός ξεκίνησε στα τέλη του 2018 δεν κατέγραψε νέες κρούσματα για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα.

Θέμα:
Κορονοϊός (2116)
Tags:
κρούσματα, ασθενείς, έλεγχος, τεστ, κορονοϊός, Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK