ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
Κορονοϊός (2116)
0 0 0
Βρείτε μας

«Σήμερα έχω ένα μήνυμα για τους νέους: δεν είστε ανίκητοι. Αυτός ο ιός μπορεί να σας οδηγήσει στο νοσοκομείο για εβδομάδες κι ακόμα και να σας σκοτώσει».

Οι νέοι δεν είναι «ανίκητοι» μπροστά στην πανδημία του νέου κορονοϊού τονίζει ο επικεφαλής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ), και απευθύνει έκκληση να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους και να προστατεύσουν τις ευπαθείς ομάδες.

«Σήμερα έχω ένα μήνυμα για τους νέους: δεν είστε ανίκητοι. Αυτός ο ιός μπορεί να σας οδηγήσει στο νοσοκομείο για εβδομάδες κι ακόμα και να σας σκοτώσει. Ακόμα κι αν δεν αρρωστήσετε, οι επιλογές που κάνετε στις μετακινήσεις σας μπορεί να αποτελέσουν ζήτημα ζωής και θανάτου για κάποιον άλλο» είπε ο Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους, σε μια διαδικτυακή συνέντευξη τύπου από τη Γενεύη σύμφωνα με το ΑΜΠΕ.

Το παράδειγμα της Γουχάν, της εστίας της επιδημίας του κορονοϊού στην Κίνα, στην οποία από χτες δεν έχει καταγραφεί κανένα εγχώριο κρούσμα, είναι μια «ελπίδα» για τον κόσμο.

«Η Ουχάν δίνει μια ελπίδα στον υπόλοιπο κόσμο, δείχνοντας πως ακόμη και η σοβαρότερη κατάσταση μπορεί να είναι αναστρέψιμη» τόνισε χαρακτηριστικά.

Πάνω από 11.000 νεκροί και 250.000 κρούσματα παγκοσμίως

Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορονοϊού ξεπέρασαν τα 250.000 κρούσματα σε όλο τον κόσμο, ενώ οι νεκροί, ανέρχονται σε περισσότερους από 11.000.

Σύμφωνα με το ΑΜΠΕ πάνω από 256.296 άνθρωποι έχουν βρεθεί θετικοί στον COVID-19, ενώ μάλιστα, 11.015 από αυτούς έχουν χάσει τις ζωές τους.

Πιο συγκεκριμένα, στην Κίνα απαριθμούνται 80.976 κρούσματα και 3.248 θάνατοι και στην γειτονική Ιταλία, 47.021 κρούσματα και 4.032 θάνατοι αντίστοιχα.

Όσον αφορά τις ΗΠΑ, τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (CDC) ανέφεραν σήμερα ότι κατέγραψαν συνολικά 15.268 κρούσματα, ενώ οι θάνατοι αυξήθηκαν κατά 51, στους 201.

Θέμα:
Κορονοϊός (2116)
Tags:
νέοι, θάνατοι, κρούσματα, νεκροί, ΠΟΥ, COVID-19, κορονοϊός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK