ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
Κορονοϊός (2116)
0 30
Βρείτε μας

Η Ρωσία στέλνει σε ξένα κράτη εξοπλισμό εξέτασης για κορονοϊό, ενώ την ίδια ώρα ινστιτούτο υγείας ερευνά εμβόλια για την αντιμετώπιση του ιού.

Στην αποστολή υγειονομικού υλικού και συγκεκριμένα εξοπλισμού εξετάσεων για κορονοϊού, σε ξένα κράτη, προχώρησε η Ρωσία.

Με την αναπληρώτρια πρωθυπουργό της χώρας, Τατιάνα Γκολίκοβα να έχει δηλώσει νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα πως η Ρωσία δεν έχει ελλείψεις σε κιτ εξετάσεων για τον ιό, η Μόσχα έστειλε σε 13 χώρες κιτ εξετάσεων, σύμφωνα με την υγειονομική υπηρεσία Rospotrebnadzor.

Ο συγκεκριμένος ρωσικός εξοπλισμός, θα έχει τη δυνατότητα να πραγματοποιήσει πάνω από 100.000 εξετάσεις για τον ιό COVID-19 και έχει ήδη χρησιμοποιηθεί για τον εντοπισμό των πρώτων περιστατικών της ασθένειας στην Αρμενία, τη Λευκορωσία, το Κιργιστάν και το Ουζμπεκιστάν. Μεταξύ άλλων, η Ρωσία θα στείλει τα συγκεκριμένα κιτ στην Σερβία, το Ιράν, τη Βόρεια Κορέα, την Αίγυπτο και τη Βενεζουέλα.

Η κίνηση αυτή εκ μέρους της Ρωσίας, έρχεται την ίδια ώρα που στη χώρα έχουν καταγραφεί 306 περιστατικά μέχρι το Σάββατο.

Επίσης, το Ινστιτούτο Vector, που αποτελεί ένα από τα βιοτεχνολογικά κέντρα της χώρας και δημιουργεί εξοπλισμό εξετάσεων του ιού, έχει ξεκινήσει ήδη την έρευνα σε διάφορα πρωτότυπα εμβόλια για τον COVID-19.

Πολλές χώρες σε όλο τον κόσμο προσπαθούν με δυσκολία να εξετάσουν τα πλήθη των ανθρώπων για τον COVID-19, συμπεριλαμβανομένων και των ΗΠΑ, όπου η έλλειψη επιχρισμάτων και άλλων υλικών δυσκολεύουν το έργο των αξιωματούχων και του προσωπικού υγείας.

Θέμα:
Κορονοϊός (2116)
Tags:
Αίγυπτος, Βενεζουέλα, Ιράν, COVID-19, Μόσχα, ιατρικές εξετάσεις, εξετάσεις, κορονοϊός, Ρωσία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK