ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
Κορονοϊός (2116)
0 01
Βρείτε μας

Οι αρχές της Γαλλίας προειδοποιούν πως θα επιβάλλουν αυστηρότερα μέτρα για την τήρηση κανόνων που έχουν ληφθεί για την αντιμετώπιση του κορονοϊού.

Την προειδοποίηση πως θα προχωρήσουν σε αυστηρότερα μέτρα, απηύθυναν προς τους πολίτες οι αρχές της Γαλλίας, οι οποίες έχουν υιοθετήσει μεταξύ άλλων την επιβολή προστίμων σε όσους δεν τηρούν τους κανόνες για άσκοπες μετακινήσεις ή στην λειτουργία επιχειρήσεων που δεν θα έπρεπε να λειτουργούν, ώστε να καταπολεμήσουν την εξάπλωση του κορονοϊού.

Το υπουργείο Εσωτερικών της χώρας δημοσιοποίησε το Σάββατο στοιχεία για τις έρευνες και τα πρόστιμα που έχουν επιβάλλει οι αστυνομικές αρχές σε όλη τη χώρα. Σύμφωνα με αυτά, έχουν πραγματοποιηθεί 867.695 επιθεωρήσεις ώστε να εξακριβωθεί αν ο κόσμος χρησιμοποιεί τις συγκοινωνίες ή συμμετέχει σε άλλες υπό περιορισμό ενέργειες σύμφωνα με τους έκτακτους κανονισμούς.

Όπως αναφέρουν τα στοιχεία του υπουργείου Εσωτερικών, μεταξύ Τρίτης και Παρασκευής, οι αστυνομικοί επέβαλλαν πρόστιμα σε 38.994 περιστατικά, ενώ οι αρχές προειδοποίησαν πως θα αρχίσουν να αντιμετωπίζουν την κατάσταση αυστηρότερα.

Πρόστιμα ακόμα και σε άστεγους - Με άδεια οι μετακινήσεις

Σύμφωνα με ομάδα υποστήριξης των μη προνομιούχων, μερικά από τα πρόστιμα που επιβλήθηκαν, αφορούσαν σε άστεγους ανθρώπους στο Παρίσι και τη Λυών μεταξύ άλλων πόλεων. Ωστόσο, η συγκεκριμένη ομάδα δεν αποκάλυψε σε πόσα από αυτά τα άτομα που μένουν στους δρόμους, επιβλήθηκαν πρόστιμα για παραβίαση του αποκλεισμού.

Τη Δευτέρα, ο Εμανουέλ Μακρόν ανακοίνωσε πως όσοι μπορούν, θα πρέπει να εργάζονται από το σπίτι τους ενώ απαγόρευσε όλες τις μετακινήσεις, εκτός για αυτές που αφορούν σε ιατρικό περιστατικό, απαραίτητα ψώνια και επείγουσες οικογενειακές υποχρεώσεις.

Ως ένα από τα έκτακτα μέτρα που έχουν ληφθεί, όσοι επιλέγουν να μετακινηθούν στους δρόμους, πρέπει να διαθέτουν άδεια, η οποία τυπώνεται από την επίσημη ιστοσελίδα της κυβέρνησης και η οποία δηλώνει τον σκοπό της μετακίνησης. Όσοι εντοπίζονται χωρίς την συγκεκριμένη άδεια, πρέπει να πληρώσουν πρόστιμο ύψους 135 ευρώ.

Θέμα:
Κορονοϊός (2116)
Tags:
Παρίσι, μέτρα προστασίας, COVID-19, κορονοϊός, πρόστιμο, πρόστιμα, Γαλλία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK