ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
Κορονοϊός (2116)
0 0 0
Βρείτε μας

Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ, απηύθυνε έκκληση προς τις αντιμαχόμενες πλευρές στη Λιβύη, να αντιμετωπίσουν τον κοινό εχθρό του κορονοϊού.

Έκκληση προς τις αντιμαχόμενες πλευρές στη Λιβύη να δεχθούν την προσωρινή συμφωνία για κατάπαυση πυρός, μπροστά στον κίνδυνο της πανδημίας του κορονοϊού, απηύθυνε ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών, Αντόνιο Γκουτέρες, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε ο εκπρόσωπος του, Στέφαν Ντούραζιτς το Σάββατο.

«Ο Γενικός Γραμματέας καλωσορίζει τις θετικές ανταποκρίσεις από την Εθνική Συμφωνία της Λιβύης και του Εθνικού Λιβυκού Στρατού, στις 18 και στις 21 Μαρτίου, όσον αφορά στις εκκλήσεις για ανθρωπιστική παύση στις διαμάχες. Ελπίζει πως αυτό θα μεταφραστεί σε μια άμεση και άνευ όρων παύση της διαμάχης» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Επικαλούμενος τις «ήδη άσχημες ανθρωπιστικές συνθήκες στη Λιβύη και την πιθανή επίδραση της πανδημίας του COVID-19», ο εκπρόσωπος δήλωσε πως ο Γκουτέρες έχει καλέσει τις πλευρές να ενώσουν τις δυνάμεις τους προς την απειλή και να διασφαλίσουν τη διάθεση ανθρωπιστικής βοήθειας σε ολόκληρη τη χώρα.

«Ο Γκουτέρες επομένως, καλεί τις πλευρές να δεχτούν το σχέδιο της συμφωνίας για κατάπαυση πυρός που προήλθε από τις συνομιλίες της Κοινής Στρατιωτικής Επιτροπής (5+5) που συντονίστηκε από τα Ηνωμένα Έθνη στη Γενεύη τον προηγούμενο μήνα» κατέληγε η ανακοίνωση.

Το πλαίσιο του σχεδίου συμφωνίας που εξετάστηκε στη Γενεύη, προβλέπει τις διαπραγματεύσεις μιας επιτροπής, που θα αποτελείται από πέντε ανώτερα στρατιωτικά στελέχη κάθε πλευράς, με σκοπό την επίτευξη συμφωνίας ειρήνης.

Θέμα:
Κορονοϊός (2116)
Tags:
COVID-19, κορονοϊός, ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, κατάπαυση πυρός, συμφωνία, Εθνική Συμφωνία της Λιβύης, Λιβυκός Εθνικός Στρατός, Λιβύη
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK