23:37 14 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
Κορονοϊός (2116)
0 50
Βρείτε μας

Σύμφωνα με τον επικεφαλής του κράτους, η Ουάσιγκτον προσφέρθηκε να βοηθήσει την Τεχεράνη εν μέσω έξαρσης του κορονοϊού. Τη ίδια ώρα οι ΗΠΑ ανέφεραν ότι δεν θα υπάρξει ελάφρυνση των κυρώσεων κατά του Ιράν παρά την πίεση εν μέσω πανδημίας.

Ο Ανώτατος Ηγέτης του Ιράν Αλί Χαμενεΐ αμφισβήτησε τις προθέσεις της Ουάσιγκτον να παράσχει ιατρική βοήθεια στο Ιράν εν μέσω έξαρσης του κορονοϊού, επικαλούμενος υποψίες ότι «οι ΗΠΑ δημιούργησαν τον ιό».

Σε τηλεοπτικό του διάγγελμα, ο Χαμενεΐ χαρακτήρισε παράξενη την πρόταση των ΗΠΑ, σημειώνοντας ότι το Ιράν έχει την ικανότητα να παλέψει «κάθε είδους κρίσης» μόνο του. 

«Πολλές φορές οι Αμερικανοί έχουν προσφερθεί να βοηθήσουν το Ιράν για τον περιορισμό της εξάπλωσης του ιού. Εκτός από το γεγονός ότι υπάρχουν υποψίες πως ο ιός δημιουργήθηκε από την Αμερική (…) η προσφορά τους είναι παράξενη από τη στιγμή που βρίσκονται οι ίδιοι αντιμέτωποι με ελλείψεις στη δική τους μάχη κατά του ιού» δήλωσε. 

Οι ΗΠΑ απείλησαν την Τεχεράνη ότι η πολιτική της «μέγιστης πίεσης» κατά του Ιράν δεν θα σταματήσει παρά το ξέσπασμα της επιδημίας κορονοϊού στη χώρα.

Ρωσία και Κίνα κάλεσαν την Ουάσιγκτον να εγκαταλείψει τις μονομερείς κυρώσεις κατά του Ιράν εν μέσω πανδημίας.

Το Ιράν είναι μεταξύ των χωρών που έχει πληγεί περισσότερο από την COVID-19, με 20.610 κρούσματα και 1.556 νεκρούς.

Θέμα:
Κορονοϊός (2116)
Tags:
Ιράν, ΗΠΑ, Αγιατολλάχ Αλί Χαμενεΐ, COVID-19, κορονοϊός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK