ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
Κορονοϊός (2116)
0 0 0
Βρείτε μας

Ανώτατος αξιωματούχος του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας προειδοποιεί πως τα μέτρα που έχουν ληφθεί δεν επαρκούν για να εξαλείψουν τον κορονοϊό.

Την πεποίθηση πως τα μέτρα που έχουν ληφθεί μέχρι στιγμής δεν επαρκούν για να σταματήσουν την πανδημία του κορονοϊού, δήλωσε ο ανώτατος αξιωματούχος του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, Μάικ Ράιαν.

«Σε αυτό που πρέπει να επικεντρωθούμε, είναι στο να βρούμε αυτούς που είναι άρρωστοι, αυτούς που έχουν τον ιό και να τους απομονώσουμε, να εντοπίσουμε τις επαφές τους και να τους απομονώσουμε επίσης» δήλωσε σε συνέντευξη στην εκπομπή του Άντριου Μαρ στο BBC.

«Ο κίνδυνος αυτή τη στιγμή με τους περιορισμούς... αν δεν λάβουμε ισχυρά μέτρα δημόσιας υγείας τώρα, όταν αυτοί οι περιορισμοί στις μετακινήσεις και τους αποκλεισμούς σταματήσουν να ισχύουν, υπάρχει ο κίνδυνος να επανέλθει η ασθένεια» δήλωσε.

Η πλειοψηφία των νέων περιστατικών εντοπίζονται στις ΗΠΑ και την Ιταλία, όπου ο αριθμός των θυμάτων έχει ξεπεράσει τον αριθμό των θυμάτων του κορονοϊού στην Κίνα. Την ίδια ώρα, μεταξύ των 300.000 ανθρώπων που έχουν μολυνθεί, περίπου 100.000 έχουν αναρρώσει.

Για να περιορίσουν την ασθένεια, πολλές χώρες έχουν υιοθετήσει μέτρα απαγόρευσης ταξιδιών, προτρέποντας τους πολίτες να επιστρέψουν από το εξωτερικό και να θέσουν εαυτούς σε καραντίνα διάρκειας δύο εβδομάδων.

Υπενθυμίζεται πως η εξάπλωση του ιού έχει πλήξει πάνω από 120 χώρες, με την Ιταλία, τις ΗΠΑ, την Ισπανία, τη Γερμανία και το Ιράν να αποτελούν τα κράτη που έχουν πληγεί περισσότερο μετά από την Κίνα.

Θέμα:
Κορονοϊός (2116)
Tags:
μέτρα προστασίας, COVID-19, ιός, καραντίνα, Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, κορονοϊός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK