ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
Κορονοϊός (2116)
0 0 0
Βρείτε μας

Η πρωθυπουργός της Νέας Ζηλανδίας ζήτησε να προετοιμαστεί η χώρα για το ενδεχόμενο να τεθεί σε αποκλεισμό, ώστε να καταπολεμηθεί ο κορονοϊός.

Το ενδεχόμενο η Νέα Ζηλανδία να τεθεί υπό ηθελημένο αποκλεισμό, εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού, αποκάλυψε η πρωθυπουργός της χώρας, Τζασίντα Άρντερν και για αυτό το λόγο ζήτησε να προετοιμαστούν οι αρχές για το συγκεκριμένο ενδεχόμενο.

Τη Δευτέρα, η Άρντερν ανέβασε κατά ένα βαθμό το επίπεδο συναγερμού στη χώρα, στο επίπεδο τρία, με άμεση ισχύ, ενώ μετά από 48 ώρες η χώρα θα τεθεί στο μέγιστο βαθμό συναγερμού.

«Η προοπτική είναι ξεκάθαρη: Ενεργούμε τώρα ή κινδυνεύουμε να κυριαρχήσει ο ιός, όπως έχει κάνει σε άλλες περιοχές. Μέχρι στιγμής, έχουμε 102 περιστατικά, αλλά τόσα είχε και η Ιταλία κάποια στιγμή, τώρα ο ιός έχει κυριαρχήσει το σύστημα υγείας τους [της Ιταλίας] και εκατοντάδες άνθρωποι πεθαίνουν κάθε μέρα» δήλωσε η Άρντερν.

Το επίπεδο συναγερμού δύο, το οποίο ίσχυε μέχρι τώρα, υποδείκνυε πως η εξάπλωση του κορονοϊού ήταν υπό έλεγχο.

Περισσότερες από τα μισά επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού στη Νέα Ζηλανδία ήταν εισαγόμενα, σημείωσε το υπουργείο Υγείας της χώρας, που σημαίνει πως εντοπίστηκαν κατά τη διάρκεια αφίξεων από άλλες χώρες.

Παγκοσμίως, τα περιστατικά κορονοϊού έχουν ξεπεράσει τα 294.000, με περισσότερα από 12.700 θύματα, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.

Θέμα:
Κορονοϊός (2116)
Tags:
COVID-19, καραντίνα, μέτρα προστασίας, αποκλεισμός, κορονοϊός, Νέα Ζηλανδία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK