08:30 13 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
Κορονοϊός (2116)
0 0 0
Βρείτε μας

Η Ολυμπιακή Επιτροπή της Αυστραλίας ανακοίνωσε πως δεν μπορεί να συγκαλέσει τους αθλητές που θα εκπροσωπήσουν τη χώρα στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Ανακοίνωση μέσω της οποίας γνωστοποιεί πως οι αθλητές που εκπροσωπούν την Αυστραλία δεν μπορούν να συγκληθούν στην εθνική ομάδα για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο το καλοκαίρι, εξέδωσε η Ολυμπιακή Επιτροπή της Αυστραλίας.

«Η Ολυμπιακή Επιτροπή της Αυστραλίας δηλώνει πως οι αθλητές της Αυστραλίας πρέπει να προετοιμαστούν για Ολυμπιακούς Αγώνες στο Τόκιο, για το καλοκαίρι του 2021, ύστερα από την ανακοίνωση της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής όσον αφορά στο ενδεχόμενο αναβολής των Αγώνων τη φετινή χρονιά και τις αλλαγές στο πλαίσιο της δημόσιας υγείας στην Αυστραλία αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Ένας από τους επικεφαλής της ομάδας της Αυστραλίας, ο Ίαν Τσέστερμαν, αφού πραγματοποίησε διερευνητικές συνομιλίες με αθλητές 25 και περισσοτέρων αθλημάτων την προηγούμενη εβδομάδα, δήλωσε «οι Αγώνες δεν μπορούν να πραγματοποιηθούν τον Ιούλιο».

«Η Ολυμπιακή Επιτροπή της Αυστραλίας πραγματοποίησε τηλεδιάσκεψη το πρωί και ομόφωνα συμφώνησε πως δεν μπορεί να συγκληθεί ομάδα που θα εκπροσωπήσει την Αυστραλία, υπό καθεστώς αλλαγών στις συνθήκες τόσο στο εσωτερικό της χώρας, όσο και στο εξωτερικό» ανέφερε η Ολυμπιακή Επιτροπή της χώρας.

Η Ολυμπιακή και Παραολυμπιακή ομάδα του Καναδά θα απέχει

Την Κυριακή, η Ολυμπιακή Επιτροπή του Καναδά και η Παραολυμπιακή Επιτροπή της χώρας, ανακοίνωσαν πως δεν θα στείλουν τις ομάδες τους στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, καλώντας να αναβληθούν οι Αγώνες για ένα χρόνο.

Οι ανακοινώσεις έρχονται καθώς ο αριθμός των κρουσμάτων παγκοσμίως έχει ξεπεράσει τα 292.000 και οι θάνατοι έχουν ξεπεράσει τους 12.700, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.

Θέμα:
Κορονοϊός (2116)
Tags:
Καναδάς, αθλητές, κορονοϊός, Τόκιο, Ιαπωνία, Ολυμπιακοί Αγώνες 2020, Αυστραλία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK