02:31 02 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
Κορονοϊός (2116)
0 0 0
Βρείτε μας

Οι αρχές στο Μεξικό με το καρτούν Susana Distancia προτρέπουν τους πολίτες να κρατούν αποστάσεις ασφαλείας, ως μέτρο κατά του κορονοϊού.

Σε έναν κάπως αντισυμβατικό τρόπο για να δώσουν οδηγίες στους πολίτες της χώρας, ώστε να προστατευτούν από τον κορονοϊό, προχώρησαν οι αρχές στο Μεξικό.

Έτσι, δημιούργησαν μια υπερ-ηρωίδα σε κόμικ, με το όνομα Susana Distancia, κάνοντας λογοπαίγνιο με τις λέξεις «απόσταση ασφαλείας», η οποία έκανε την εμφάνιση της σε βίντεο υγειονομικού περιεχομένου, που μετέδωσαν οι αρχές, προτρέποντας τους πολίτες να κρατούν μεταξύ τους απόσταση τουλάχιστον 1,5 μέτρου στους δημόσιους χώρους.

Ο χαρακτήρας της Susana Distancia, παρουσιάζεται να περιβάλλεται από μία φούσκα «απόστασης ασφαλείας» και να δέχεται επίθεση από κακόβουλους κορονοϊούς. Τα μικρόβια ωστόσο, δεν μπορούν να παραβιάσουν την «απόσταση ασφάλειας» της φούσκας και η Susana Distancia προτρέπει τον κόσμο να ακολουθήσει την συμβουλή της.

​Το βίντεο με την υπερ-ηρωίδα έχει αρχίσει να αποκτά απήχηση και να γίνεται ενδεχομένως viral, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου.

Αν και η κυβέρνηση πέτυχε να επιστήσει την προσοχή των πολιτών όσον αφορά στην «απόσταση ασφαλείας», το κάλεσμα της έχει προκαλέσει ποικιλία αντιδράσεων.

​Πολλοί είναι εκείνοι που κατηγορούν την κυβέρνηση για διπλά μέτρα και σταθμά, «δείχνοντας» ανώτατους αξιωματούχους, συμπεριλαμβανομένου και του προέδρου της χώρας, Μανουέλ Λόπεζ Ομπραδόρ, οι οποίοι από ότι φαίνεται δεν ακολουθούν τις οδηγίες για την «απόσταση ασφαλείας».

​Άλλοι ωστόσο, υποστηρίζουν πως αν και η διατήρηση της απόστασης ασφαλείας είναι χρήσιμη για την αντιμετώπιση της εξάπλωσης του κορονοϊού, πρέπει να υιοθετηθούν αυστηρότερα μέτρα.

Στο Μεξικό έχουν καταγραφεί περίπου 250 περιστατικά κορονοϊού, με τουλάχιστον δύο θανάτους να έχουν καταγραφεί ως αποτέλεσμα της ασθένειας.

Θέμα:
Κορονοϊός (2116)
Tags:
COVID-19, μέτρα προστασίας, κορονοϊός, καρτούν, Μεξικό
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK