08:12 13 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
Κορονοϊός (2116)
0 10
Βρείτε μας

Αεροσκάφος της ρωσικής αεροπορίας μετέφερε από την Κίνα στη Ρωσία, φορτίο με 25,5 εκατομμύρια μάσκες προστασίας για να μοιραστούν στους αρμόδιους.

Αεροσκάφος της ρωσικής αεροπορίας προσγειώθηκε στη Μόσχα, μεταφέροντας 25,5 εκατομμυρία ιατρικές μάσκες προερχόμενες από την Κίνα, ώστε να μοιραστούν σε αρμόδιους φορείς της ρωσικής ομοσπονδίας και σε εθελοντικούς οργανισμούς, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Άμυνας της Ρωσίας τη Δευτέρα.

«Αεροσκάφος An-124 της ρωσικής αεροπορίας, μετέφερε 25,5 εκατομμύρια μάσκες προστασίσας από την Λαοκρατική Δημοκρατία της Κίνας στο αεροδρόμιο του Τσκαλόφσκι» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Σύμφωνα με το υπουργείο Βιομηχανίας και Εμπορίου της Ρωσίας, οι μάσκες θα μοιραστούν σε εθελοντικές ομάδες που μεταφέρουν προμήθειες σε ηλικιωμένους πολίτες, καθώς και σε κάποιες ομοσπονδιακές υπηρεσίες, συμπεριλαμβανομένου του υπουργείου Εσωτερικών, της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ασφάλειας και της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Τελωνείων.

«Έχουμε θέσει σε λειτουργία όλα τα διαθέσιμα εργαλεία για να διασφαλίσουμε τη διάθεση εξοπλισμού προστασίας, όπως επεκτείνοντας τη δική μας παραγωγή, δημιουργώντας νέες δυνατότητες και περνώντας σε παραγωγή 24/7, με εταιρίες ραφής για την κατασκευή μασκών και οργανώνονας μεταφορά σε άλλες χώρες» δήλωσε ο Ντένις Μαντούροφ, υπουργός Εμπορίου.

Την προηγούμενη Πέμπτη, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν συζήτησε το θέμα της πανδημίας με τον Κινέζο ομόλογο του, δια τηλεφώνου. Επιβεβαίωσαν τις δεσμεύσεις τους για την υποστήριξη και παροχή βοήθειας μεταξύ των δύο κρατών και την ενίσχυση της συνεργασίας για τη δημιουργία θεραπευτικών φαρμάκων.

Θέμα:
Κορονοϊός (2116)
Tags:
μέτρα προστασίας, μάσκες, αεροσκάφη, Κίνα, Ρωσία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK