ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Δειλά βήματα προς την κανονικότητα κάνει η κεντρική Κίνα που επλήγη από τον κορονοϊό και μπήκε σε καραντίνα για δύο μήνες.

Οι άνθρωποι στην κεντρική Κίνα, όπου πρωτοεμφανίστηκε ο κορονοϊός, επιστρέφουν ξανά στη δουλειά τους ενώ ξεκινούν ξανά οι δημόσιες συγκοινωνίες,μετά από καραντίνα δύο μηνών.

Η χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων στη Γουχάν έχει δρομολογηθεί καθώς οι φορείς υγείας ανέφεραν τη Δευτέρα ότι δεν υπάρχουν νέα τοπικά κρούσματα του θανάσιμου ιού, αλλά επιβεβαίωσαν 39 κρούσματα από το εξωτερικό.

Οι κάτοικοι της Γουχάν που θεωρούνται υγιείς μπορούν να κινηθούν γύρω από την πόλη και να πάρουν το λεωφορείο ή το μετρό έχοντας πάντα μαζί τους την ταυτότητά τους.

Μπορούν επίσης να επιστρέψουν στη δουλειά εάν έχουν άδεια από τον εργοδότη τους και να βγουν από την πόλη για άλλες περιοχές της Χουμπέι αφού υποβληθούν σε τεστ για τον ιό και λάβουν πιστοποιητικό υγείας.

Ο ιός, που εμφανίστηκε στα τέλη Δεκέμβρη, έφερε μια αυστηρή καραντίνα στις 23 Ιανουαρίου, που στη συνέχεια διευρύνθηκε στην υπόλοιπη επαρχία των περίπου 60 εκατομμυρίων ανθρώπων.

Τώρα τα κρούσματα έχουν επιβραδυνθεί και για πέντε ημέρες δεν έχουν υπάρξει νέα κρούσματα στη Χουμπέι.

Η χαλάρωση των περιορισμών ακολουθεί την επίσκεψη του κινέζου προέδρου Σι Τζινπίνγκ στην πόλη στις αρχές του μήνα, η πρώτη του από την έκρηξη της κρίσης.

Καθώς ο ρυθμός κρουσμάτων επιβραδύνεται στην Κίνα, ο υπόλοιπος κόσμος έχει εντείνει τα μέτρα για να προσπαθήσει να αντιμετωπίσει την πανδημία.

Tags:
Κίνα, μεταφορές, δουλειά, ζωή, καραντίνα, Γουχάν, κορονοϊός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK