ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
Κορονοϊός Ιταλία (217)
0 0 0
Βρείτε μας

Την επίσημη υποστήριξη των Αμερικανικών Ενόπλων Δυνάμεων ζήτησε η Ιταλία, σύμφωνα με πληροφορίες του CNN που επικαλούνται αξιωματικό των ΗΠΑ.

Ο υπουργός Άμυνας της Ιταλίας, Λορέντζο Γκουερίνι, ζήτησε και επίσημα βοήθεια από τον ομόλογό του Μαρκ Έσπερ, υπουργό Άμυνας των ΗΠΑ, για παροχή απαραίτητου ιατροφαρμακευτικού εξοπλισμού, όπως είναι οι μάσκες προσώπου και οι αναπνευστήρες.

Σύμφωνα με το CNN, η Ρώμη ζήτησε από την Ουάσινγκτον να της παρέχει παράλληλα, ιατρικό προσωπικό και βοήθεια στην δημιουργία υπαίθριων νοσοκομείων.

Παράλληλα, όπως αναφέρει και η πρεσβεία των ΗΠΑ στην Ιταλία, έχει ξεκινήσει ήδη η παράδοση ιατροφαρμακευτικού εξοπλισμού από τη Μονάδα της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ στην Ευρώπη.

«Σε απάντηση έναντι της εξάπλωσης της επιδημίας του κορονοϊού, ένα αεροπλάνο, τύπου 86th Airlift Wing C-130J Super Hercules, ξεκίνησε από την Αεροπορική Βάση Ramstein στη Γερμανία, για να μεταφέρει ένα κινητό σύστημα περίθαλψης ασθενών, στην Αεροπορική Βάση Aviano, στην Ιταλία, προκειμένου να παραδοθεί στο Ιταλό υπουργό Άμυνας. Το κινητό αυτό σύστημα περίθαλψης συμπεριλαμβάνει 10 κλίνες κράτησης ασθενών, καθώς και μπορεί να περιθάλψει μέσα σε ένα 24ωρό έως και 40 ασθενείς», δήλωσε η πρεσβεία σε Δελτίο Τύπου της.

Υπενθυμίζεται ότι και η Ρωσία παρείχε και αυτή με τη σειρά της βοήθεια στην Ιταλία για την αντιμετώπιση του ιού, αποστέλντοντας 9 αεροσκάφη της Πολεμικής της Αεροπορίας, που μετέφεραν ιατροφαρμακευτικό εξοπλισμό και περί των 100 στρατιωτικών ειδικών.

Η Ιταλία αποτελεί πλέον τη χώρα που έχει πληγεί περισσότερο από κάθε άλλη χώρα από τον COVID-19, καθώς αριθμεί πλέον 60.000 επιβεβαιωμένα κρούσματα και παραπάνω από 5.400 θύματα.

Θέμα:
Κορονοϊός Ιταλία (217)
Tags:
Πεντάγωνο, ΗΠΑ, Ιταλία, κορονοϊός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK