07:58 02 ΙΟΥΝΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
Κορονοϊός Ιταλία (220)
0 0 0
Βρείτε μας

Την κήρυξη απεργίας ανακοίνωσαν τα συνδικάτα των μεταλλεργατών στη Λομβαρδία, με βασικό αίτημα την προστασία της υγείας των μελών τους.

Σε απεργία, με βασικό αίτημα την προστασία της υγείας των μελών τους από τον κορονοϊό, θα προχωρήσουν τα συνδικάτα των μεταλλεργατών στην περιφέρεια της Βόρειας Λομβαρδίας, στην Ιταλία, καθώς όπως επισημαίνουν σε ανακοίνωσή τους, το διάταγμα που υπέγραψε η κυβέρνηση για προσωρινό κλείσιμο των επιχειρήσεων, εμπεριέχει πολλά κενά και εξαιρέσεις.

Πιο συγκεκριμένα, τα τρία κύρια συνδικάτα, η FIOM, η FIM και η ULIM, σε κοινή τους ανακοίνωση, δήλωσαν ότι στο διάταγμα της κυβέρνησης η λίστα των εταιρειών που θα συνεχίζουν να λειτουργούν κανονικά «επεκτάθηκε σημαντικά, εμπεριέχοντας και επικίνδυνες περιοχές», ενώ επέτρεψε στις επιχειρήσεις μια «υπερβολικά διακριτική ευχέρεια στην υποβολή αιτήσεων για εξαιρέσεις».

Τα συνδικά υπογράμμισαν, παράλληλα, ότι η απεργία κηρύχθηκε για την Τετάρτη και ότι θα ανακοινώσουν τις απαραίτητες λεπτομέρειες μέσα στις επόμενες ημέρες.

Αξιοσημείωτο είναι ότι στο κυβερνητικό διάταγμα, που υπογράφτηκε χθες Κυριακή, ορίζεται ότι όλες οι επιχειρήσεις, πέρα από τις απολύτως απαραίτητες, θα κλείσουν μέχρι τις 3 Απριλίου, ενώ παρατίθεται, παράλληλα, και ο συνολικός κατάλογος με τους τομείς που θεωρούνται ως απαραίτητοι.

Υπενθυμίζεται ότι η Λομβαρδία αποτελεί την περιφέρεια της Ιταλίας που έχει πληγεί περισσότερο από τον νέο κορονοϊό, ιό που έχει στοιχίσει τη ζωή σε παραπάνω από 5.476 ανθρώπους.

Θέμα:
Κορονοϊός Ιταλία (220)
Tags:
απεργία, Ιταλία, κορονοϊός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK