ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
Κορονοϊός: Όλες οι ειδήσεις για την πανδημία (1999)
0 10
Βρείτε μας

Τον ορισμό χρηματικής εγγύησης για τον Τζουλιάν Ασάνζ, αναμένεται να ζητήσουν οι δικηγόροι του των WikiLeaks, εν μέσω της εξάπλωσης του κορονοϊού.

Η εκστρατεία «Do not Extradite Assange», αναφέρει πως οι φυλακές θα μπορούσαν να μετατραπούν σε νέες εστίες μόλυνσης από τον COVID-19, ενώ η κατάσταση της υγείας του Ασάνζ είναι επιβαρυμένη.

«Οι φυλακές είναι χώροι που συμβάλλουν στην εξάπλωση του COVID-19 λόγω του υπερπληθυσμού που επικρατεί μέσα σε αυτές αφενός και αφετέρου λόγω της ικανότητας του ιού να διαδίδεται εύκολα σε αντίστοιχα κλειστούς χώρους. Ο Αντρέα Άλμπουτ, Πρόεδρος της Ένωσης των Διοικητών των Φυλακών, προειδοποίησε ότι "θα υπάρξουν θάνατοι" στις φυλακές του Ηνωμένου Βασιλείου», επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση.

​Μάλιστα, η εκστρατεία υπέρ του Ασάνζ, υπενθύμισε ότι οι ΗΠΑ, το Ιράν και η Ισπανία, έχουν ήδη αρχίσει να απελευθερώνουν φυλακισμένους για να επιτευχθεί η αποσυμφόρηση των φυλακών και να μειωθεί η απειλή από τον ιό.

Στη δήλωση, αναφέρεται επίσης ότι ο ιδρυτής των WikiLeaks πληρεί τις προϋποθέσεις για αποφυλάκιση σύμφωνα με όσα ορίζει η Συμβουλευτική Υπηρεσία Φυλακών.

Ο Αυστραλός υπήκοος ζητείται να εκδοθεί στις ΗΠΑ ώστε να αντιμετωπίσει κατηγορίες για κατασκοπεία, μετά τη διαρροή διαβαθμισμένων εγγράφων που σχετίζονται με στρατιωτικές επιχειρήσεις της χώρας στο Αφγανιστάν και το Ιράκ το 2010.

 

 

Θέμα:
Κορονοϊός: Όλες οι ειδήσεις για την πανδημία (1999)
Tags:
ΗΠΑ, φυλακή, φυλακές, WikiLeaks, COVID-19, κορονοϊός, Τζούλιαν Ασάνζ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK