07:05 08 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
Κορονοϊός: Όλες οι ειδήσεις για την πανδημία (1999)
0 16
Βρείτε μας

Η Πολωνία δεν επέτρεψε σε ρωσικά αεροπλάνα που μεταφέρουν βοήθεια προς την Ιταλία για την αντιμετώπιση του COVID-19 να περάσουν από τον εναέριο χώρο της, όπως γνωστοποίησε ο Αλεξέι Πουσκόφ - Ρώσος Γερουσιαστής και πρώην επικεφαλής της Επιτροπής Διεθνών Υποθέσεων της Δούμας.

Μέχρι και πριν από λίγες ώρες, η Ρωσία έχει προχωρήσει στην αποστολή 13ων αεροσκαφών με βοήθεια προς την Ιταλία, για την καταπολέμηση του κορονοϊού. Σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας, ρωσικό στρατιωτικό προσωπικό θα βοηθήσει στην αντιμετώπιση του COVID-19, μετά από συνεννόηση με τις ιταλικές αρχές.

Σύμφωνα με τον Αλεξέι Πουσκόφ, Ρώσο Γερουσιαστή και πρώην επικεφαλής της Επιτροπής Διεθνών Σχέσεων της Ρωσικής Δούμας, η Πολωνία αρνήθηκε σε ρωσικά στρατιωτικά αεροσκάφη που μεταφέρουν βοήθεια για την καταπολέμηση του κορονοϊού στην Ιταλία, τη χρήση του εναέριου χώρου της.

Σε ανάρτηση του στο Twitter, ο Πουσκόφ κατέκρινε την ενέργεια εκ μέρους της Πολωνίας, χαρακτηρίζοντας την ως «κακία στο επίπεδο της δημόσιας πολιτικής».

Όπως έγραψε στην ανάρτηση του, «από εδώ και στο εξής, η Ρωσία δεν θα πρέπει να συναντά την Πολωνία στα μισά».

Στην ανάρτηση γράφει συγκεκριμένα: «Η Πολωνία δεν επέτρεψε σε ρωσικά αεροσκάφη που μεταφέρουν βοήθεια προς την Ιταλία, να περάσουν από τον εναέριο χώρο της. Αυτό πρόκειται για κακία στο επίπεδο της δημόσιας πολιτικής. Επιπλέον, η βοήθεια είναι για σύμμαχο της Πολωνίας τόσο στην Ευρωπαϊκή Ένωση, όσο και στο ΝΑΤΟ. Από εδώ και στο εξής, η Ρωσία δεν θα πρέπει να συναντά την Πολωνία στα μισά, σε κανένα θέμα».

​Νωρίτερα, χρήστες του διαδικτύου παρατήρησαν πως στη διαδρομή του αεροσκάφους, υπήρξε παράκαμψη, με αποτέλεσμα να χρειαστεί να ταξιδέψει 3.000 χιλιόμετρα περισσότερη απόσταση, σε σύγκριση με την απόσταση που θα διένυε αν περνούσε πάνω από την Πολωνία.

Να σημειωθεί πως λίγο αργότερα ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών της Πολωνίας ανέφερε στο Twitter ότι η Βαρσοβία δεν εμπόδισε την πτήση αεροσκαφών προς την Ιταλία.

Το Σάββατο, 21 Μαρτίου, ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν επιβεβαίωσε τη δέσμευση της Ρωσίας να παρέχει βοήθεια προς την Ιταλία, η οποία παραμένει η χώρα που έχει πληγεί περισσότερο από τον ​​COVID-19 σε όλη την Ευρώπη, καθώς έχουν επιβεβαιωθεί περισσότερα από 63.000 κρούσματα και έχουν σημειωθεί 6.007 θάνατοι.

 

Θέμα:
Κορονοϊός: Όλες οι ειδήσεις για την πανδημία (1999)
Tags:
εναέριος χώρος, κορονοϊός, Ιταλία, Πολωνία, Ρωσία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK