07:50 14 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ εμφανίστηκε αισιόδοξος για την οικονομία της χώρας του και τις επιπτώσεις από την πανδημία του κορονοϊού.

Την πεποίθηση πως η αμερικανική οικονομία θα ανοίξει και πάλι σε μικρότερο διάστημα από τρεις έως τέσσερις μήνες, μετά από τις επιπτώσεις του κορονοϊού, εξέφρασε ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ.

«Η Αμερική θα ανοίξει και σύντομα για δουλειές. Πολύ σύντομα. Πολύ πιο σύντομα από τους τρεις ή τέσσερις μήνες που κάποιος προέβλεψε. Πολύ πιο σύντομα. Δεν μπορούμε να αφήσουμε τη θεραπεία να είναι χειρότερη από το πρόβλημα το ίδιο» δήλωσε ο Τραμπ σε συνέντευξη Τύπου τη Δευτέρα.

Όπως είπε ο αμερικανός πρόεδρος, η απόφαση για την ημερομηνία που θα επανεκικνηθεί η οικονομία των ΗΠΑ, θα ληφθεί σε 15 ημέρες.

Πρόσθεσε πως σε αυτό το σημείο, όταν ο κορονοϊός έπληξε τις ΗΠΑ, βρίσκονταν στο δυνατότερο οικονομικό σημείο και η κυβέρνηση δεν θα αφήσει αυτή την κρίση του «υγειονομικού προβλήματος» να το ξεπεράσουν.

«Δεν πρόκειται να το αφήσουμε να μετατραπεί σε ένα μακροπρόθεσμο οικονομικό πρόβλημα» δήλωσε. «Το διορθώνουμε γρήγορα... Η χώρα μας θα είναι πιο δυνατή από ποτέ».

Ο Τραμπ δήλωσε επίσης πως δεν υπάρχει η προοπτική για νέους περιορισμούς στα ταξίδια.

Σύμφωνα με το Κέντρο Ερευνών Κορονοϊού του Τζονς Χόπκινς, 43.214 άνθρωποι έχουν μολυνθεί με τον COVID-19 στις ΗΠΑ, με 533 άτομα να έχουν χάσει τη ζωή τους.

Tags:
κορονοϊός, Ντόναλντ Τραμπ, οικονομία, ΗΠΑ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK