15:22 12 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
Κορονοϊός: Όλες οι ειδήσεις για την πανδημία (1999)
0 0 0
Βρείτε μας

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας έχει μπει στο στόχαστρο χάκερς που προσπαθούν να παραβιάσουν το δίκτυο του Οργανισμού, εν μέσω της πανδημίας του κορονοϊού.

Το γεγονός πως έμπειροι χάκερς έχουν προσπαθήσει να παραβιάσουν το δίκτυο του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, εν μέσω της πανδημίας του κορονοϊού, αποκάλυψε το πρακτορείο Reuters.

Σύμφωνα με το πρακτορείο, μία προσπάθεια παραβίασης εντοπίστηκε από τον Αλεξάντερ Ουρμπέλις, ειδικό κυβερνοασφάλειας και δικηγόρο της νομικής εταιρίας Blackstone Law Group με έδρα τη Νέα Υόρκη. Η συγκεκριμένη προσπάθεια εντοπίστηκε γύρω στις 13 Μαρτίου, όταν οι χάκερς δημιούργησαν μία ιστοσελίδα που έμοιαζε με το εσωτερικό δίκτυο email του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.

Η ψεύτικη ιστοσελίδα όπως φαίνεται, δημιουργήθηκε για να κλαπούν κωδικοί από άτομα του προσωπικού του Οργανισμού, όπως δήλωσε ο επικεφαλής της Ασφάλειας Πληροφοριών του Π.Ο.Υ. Φλάβιο Άτζιο.

«Υπάρχει μεγάλη αύξηση στην στόχευση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας και άλλα περιστατικά κυβερνοασφάλειας» δήλωσε ο Άτζιο σε τηλεφωνική συνέντευξη με το Reuters. «Δεν υπάρχουν ακριβείς αριθμοί, αλλά τέτοιες προσπάθειες εναντίον μας και η χρήση ιστοσελίδων που παριστάνουν τον Οργανισμό, με στόχο άλλους έχουν γίνει παραπάνω από διπλάσιες».

Ο Ουρμπέλις δεν δήλωσε ποιος είναι υπεύθυνος για τις επιθέσεις, αλλά σύμφωνα με το Reuters, που επικαλείται δύο ανώνυμες πηγές, ύποπτη είναι μια ομάδα χάκερς με το όνομα DarkHotel, που είναι γνωστή για κυβερνοκατασκοπεία από το 2007. Οι επιχειρήσεις τους στην ανατολική Ασία, που έχει πληγεί περισσότερο από την πανδημία του κορονοϊού, έχουν εντοπιστεί από εταιρίες κυβερνοασφάλειας, όπως η Kaspersky και η Bitdefender.

Ωστόσο, ο επικεφαλής του τμήματος παγκόσμιας έρευνας και ανάλυσης της Kaspersky, Κοστόν Ραιού, δεν μπόρεσε να επιβεβαιώσει πως η ομάδα DarkHotel βρίσκεται πίσω από τις κυβερνοεπιθέσεις εναντίον του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.

Ο Ουρμπέλις υποστηρίζει πως περίπου 2.000 ύποπτες ιστοσελίδες εμφανίζονται καθημερινά και σημείωσε πως πολλές από αυτές «είναι εμφανώς κακόβουλες».

Νωρίτερα μέσα στο μήνα, το Τμήμα Υγεία και Ανθρώπινων Υπηρεσιών των ΗΠΑ ανέφερε πως έγινε προσπάθεια παραβίασης του δικτύου του. Το περιστατικό περιγράφηκε από τους New York Times ως «ιδιαιτέρως επιθετική προσπάθεια να ερευνηθεί το δίκτυο του Τμήματος για ευάλωτα σημεία και να παραβιαστεί το σύστημα των email».

Θέμα:
Κορονοϊός: Όλες οι ειδήσεις για την πανδημία (1999)
Tags:
ίντερνετ, διαδίκτυο, χάκερ, κυβερνοασφάλεια, κυβερνοεπιθέσεις, κυβερνοεπίθεση, Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK