ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
Κορονοϊός: Όλες οι ειδήσεις για την πανδημία (1999)
0 0 0
Βρείτε μας

Η ζήτηση για μάσκες σε παγκόσμια κλίμακα έχει αυξηθεί εν μέσω της πανδημίας κορονοϊού, ενώ ελλείψεις έχουν παρουσιαστεί σε νοσοκομεία σε αρκετές χώρες του κόσμου.

Σχεδόν έξι εκατομμύρια ιατρικές μάσκες που αγοράστηκαν πρόσφατα από τη Γερμανία εξαφανίστηκαν σε αεροδρόμιο στην Κένυα, σύμφωνα με το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel.

Το γερμανικό υπουργείο Άμυνας επιβεβαίωσε ότι οι αρχές έχουν ξεκινήσει έρευνα σχετικά με το περιστατικό, χωρίς να παράσχει περαιτέρω λεπτομέρειες.

Η κυβέρνηση της καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ διέταξε πρόσφατα να αγοραστούν ιατρικές μάσκες, άλλος προστατευτικός εξοπλισμός και υλικό για την αντιμετώπιση ενδεχόμενων ελλείψεων εν μέσω της επιδημίας κορονοϊού, ύψους περίπου 241 εκατομμυρίων ευρώ.

Προγραμματισμένο να φθάσει στη χώρα στις 20 Μαρτίου, το χαμένο φορτίο ήταν ένα από τα πρώτα που ανέμενε η Γερμανία για να στηριχθεί το σύστημα υγείας.

Η Γερμανία έχει καταγράψει περισσότερα από 30.000 επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού, ενώ έχουν χάσει τη ζωή τους στη χώρα 130 άνθρωποι.

Θέμα:
Κορονοϊός: Όλες οι ειδήσεις για την πανδημία (1999)
Tags:
Γερμανία, κορονοϊός, μάσκα προστασίας, μάσκες, μάσκα
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK