14:42 04 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
Κορονοϊός: Όλες οι ειδήσεις για την πανδημία (1999)
0 01
Βρείτε μας

Όπως αποκαλύπτει έρευνα του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης, υπάρχει ενδεχόμενο οι μισοί κάτοικοι του Ηνωμένου Βασιλείου να έχουν ήδη κορονοϊό.

Έρευνα του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης, σύμφωνα με την οποία ο κορονοϊός ίσως έχει προσβάλει τον μισό πληθυσμό του Ηνωμένου Βασιλείου, δημοσίευσε η εφημερίδα Financial Times.

Σύμφωνα με τα λεγόμενα της επικεφαλής της μελέτης, καθηγήτριας θεωρητικής επιδημιολογίας, Σουνέτρα Γκούπτα, αν τα στοιχεία επαληθευτούν, λιγότερο από ένας στους χίλιους θα χρειαστούν νοσηλεία, ενώ η πλειοψηφία όσων νοσήσουν θα αναπτύξει είτε ήπια συμπτώματα, είτε θα είναι ασυμπτωματικοί.

«Πρέπει να ξεκινήσουμε αμέσως έρευνες μεγάλης κλίμακας για να αξιολογήσουμε το στάδιο της επιδημίας που είμαστε τώρα» συμπλήρωσε η Γκούπτα, σύμφωνα με του Financial Times.

Όπως αποκαλύπτει η έρευνα, ο κορονοϊός έφτασε στο Ηνωμένο Βασίλειο κατά τα μέσα Ιανουαρίου αλλά όπως πολλές λοιμώξεις δεν έγινε αντιληπτός και έτσι εξαπλώθηκε, με τα πρώτα κρούσματα να αναφέρονται κατά τα τέλη Φεβρουαρίου.

Υπενθυμίζεται πως η κυβέρνηση του Μπόρις Τζόνσον έχει δεχτεί σκληρή κριτική για την καθυστέρηση στη λήψη μέτρων κατά του κορονοϊού, αφού στην αρχή είχε επικρατήσει η θεωρία περί «ανοσίας της αγέλης», σύμφωνα με την οποία ο ιός θα σταματήσει να εξαπλώνεται, αφού θα μολυνθούν αρκετοί άνθρωποι και θα αποκτήσουν ανοσία.

Θέμα:
Κορονοϊός: Όλες οι ειδήσεις για την πανδημία (1999)
Tags:
μέτρα προστασίας, COVID-19, Ηνωμένο Βασίλειο, Μεγάλη Βρετανία, κορονοϊός, έρευνα
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK