06:39 12 ΙΟΥΛΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
Κορονοϊός: Όλες οι ειδήσεις για την πανδημία (1999)
0 0 0
Βρείτε μας

Για ένα ή δύο χρόνια θεωρεί ο Κινέζος ειδικός, Ζανγκ Ουενχόνγκ, πως ο κορονοϊός (COVID-19) θα κρατήσει στην Ευρώπη και έκανε λόγο για την ανάγκη λήψης ριζοσπαστικών μέτρων.

Ο κορονοϊός (COVID-19) μπορεί να διαρκέσει στην Ευρώπη έως και δύο χρόνια, υποστηρίζει ο Ζανγκ Ουενχόνγκ, επικεφαλής της κλινικής ομάδας ειδικών για τον COVID-19.

Ο ίδιος είπε κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης που οργανώθηκε από το κινεζικό προξενείο στη γερμανική πόλη του Ντίσελντορφ:

«Θα ήταν απολύτως φυσιολογικό αν ο ιός πηγαινοέρχεται και διαρκέσει ένα ή δύο χρόνια. Μπορώ να σας πω τώρα, ξεχάστε την ιδέα ότι η πανδημία θα τερματιστεί στην Ευρώπη στο εγγύς μέλλον».

Ο Ζανγκ, που είναι διοικητής του τμήματος μολυσματικών ασθενειών στο νοσοκομείο Χουασάν στο Πανεπιστήμιο Φουαντάν στη Σανγκάη, προέβλεψε -σύμφωνα με τη «South China Morning Post»- πως ο κορονοϊός θα έφτανε στην κορύφωσή του μεταξύ Απριλίου και Ιουνίου στην Κίνα, προτού υποχωρήσει το καλοκαίρι και επανεμφανιστεί το φθινόπωρο και τον χειμώνα, φτάνοντας εκ νέου στο ζενίθ την επόμενη άνοιξη, αλλά σε μικρότερη κλίμακα. 

Η επιμήκυνση της διάρκειας της έξαρσης είναι αναπόφευκτη κατά τον κ. Ζανγκ και όλα εξαρτώνται πλέον από την παγκόσμια προσπάθεια για τον περιορισμό της. Μάλιστα, δεν δίστασε να πει το εξής:

«Για να επιλυθεί αυτή η επιδημία σε σύντομο χρονικό διάστημα, τα μέτρα πρέπει να είναι εξαιρετικά ριζοσπαστικά».

Επίσης, ανέφερε ότι η Κίνα επέβαλε αυστηρό περιορισμό σε πόλεις (lockdowns) χάρη στο ότι η αρχική εξάπλωση του κορονοϊού συνέπεσε με τη Σεληνιακή Πρωτοχρονιά, δηλαδή όταν τα σχολεία και οι επιχειρήσεις ήταν κλειστά ούτως ή άλλως.

Ο κ. Ζανγκ τόνισε χαρακτηριστικά:

«Αν μόνο ολόκληρος ο κόσμος μπορούσε να σταματήσει να κινείται για τέσσερις εβδομάδες, η πανδημία θα μπορούσε να σταματήσει, αλλά δεν μπορώ να φανταστώ μια συνολική παγκόσμια αναστολή να συμβαίνει, ούτε στη Γερμανία ούτε στην Ευρώπη».
Θέμα:
Κορονοϊός: Όλες οι ειδήσεις για την πανδημία (1999)
Tags:
Κίνα, Ευρώπη, κορονοϊός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK