11:49 06 ΙΟΥΛΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
Κορονοϊός: Όλες οι ειδήσεις για την πανδημία (1999)
0 10
Βρείτε μας

Για τον κίνδυνο από μια πρόωρη άρση των αυστηρών μέτρων που έχουν ληφθεί για περιορισμό του κορονοϊού, προειδοποιεί νέα έρευνα.

Αν τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης όπως το κλείσιμο σχολείων, καταστημάτων και γραφείων, αρθούν πολύ γρήγορα, εγκυμονούν κίνδυνοι για ένα δεύτερο κύμα κορονοϊού, σύμφωνα με μια νέα επιστημονική μελέτη.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής την καθηγήτρια επιδημιολογίας Κιέσα Πρεμ της Σχολής Υγιεινής και Τροπικής Ιατρικής του Λονδίνου, που έκαναν δημοσίευση στο περιοδικό «Lancet Public Health», σύμφωνα με το ΑΠΕ - ΜΠΕ, εκτιμούν ότι αν η πόλη Γουχάν διατηρήσει τα περιοριστικά μέτρα έως τις αρχές Απριλίου, ενώ δεν έχουν καταγραφεί εδώ και μέρες εγχώρια κρούσματα και στη συνέχεια οι δραστηριότητες των πολιτών και της οικονομίας επανέλθουν σταδιακά, τότε ένα πιθανό δεύτερο κύμα της νόσου θα καθυστερήσει έως το φθινόπωρο.

Αυτό θα δώσει χρόνο στο σύστημα υγείας να προετοιμαστεί έγκαιρα για τον επόμενο χειμώνα, αλλά επίσης θα μειώσει τον αριθμό των νέων κρουσμάτων και των θυμάτων της νόσου έως το τέλος του 2020.

Αν, ωστόσο, τα μέτρα αρθούν πρόωρα μέσα στο Μάρτιο, τότε τον Αύγουστο υπάρχει πιθανότητα για νέα κρούσματα.

«Η πόλη της Γουχάν πρέπει να είναι πραγματικά προσεκτική και να αποφύγει μια πρόωρη άρση των μέτρων αποφυγής των κοινωνικών επαφών, επειδή αυτό μπορεί να οδηγήσει σε μια δεύτερη πρώιμη κορύφωση των κρουσμάτων. Αν οι περιορισμοί χαλαρώσουν βαθμιαία, τότε πιθανότατα θα καθυστερήσει η δεύτερη κορύφωση και θα εξομαλυνθεί η επιδημική καμπύλη», δήλωσε η δρ Πρεμ.

Η μελέτη εστιάζει στην Κίνα αλλά το συμπέρασμα φαίνεται πως μπορεί να ισχύσει για κάθε χώρα.

«Πιστεύουμε ότι ένα πράγμα πιθανότατα έχει ισχύ παντού: τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης είναι πολύ χρήσιμα και πρέπει να προσαρμόσουμε προσεκτικά την άρση τους, ώστε να αποφύγουμε επόμενα διαδοχικά κύματα λοιμώξεων, όταν οι εργαζόμενοι και οι μαθητές θα επιστρέψουν στο πρόγραμμα τους. Αν αυτά τα κύματα έλθουν πολύ γρήγορα, μπορεί να κατακλύσουν τα συστήματα υγείας», προειδοποίησε η η δρ Γιανγκ Λιού, με βάση τα μαθηματικά επιδημιολογικά μοντέλα που μελετήθηκαν.
Θέμα:
Κορονοϊός: Όλες οι ειδήσεις για την πανδημία (1999)
Tags:
έρευνα, Μέτρα, καραντίνα, πανδημία, επιδημία, κορονοϊός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK