10:30 21 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
Αλεξάντερ Βίνικ (80)
0 0 0
Βρείτε μας

Τις άθλιες συνθήκες που επικρατούν στη φυλακή που κρατείται ο Αλεξάντερ Βίνικ στη Γαλλία είχε περιγράψει η μητέρα του, Βέρα Βίνικ, στη Ρωσίδα επίτροπο.

Η Ρωσίδα επίτροπος για τα ανθρώπινα δικαιώματα υπέβαλε αίτημα στον ειδικό εισηγητή του ΟΗΕ για τα Βασανιστήρια Νιλς Μέλτζερ, ζητώντας του να προστατεύσει τα δικαιώματα του Αλεξάντερ Βίνικ που κρατείται προσωρινά σε φυλακή στη Γαλλία, ενώ ζήτησε να επιτραπεί επίσκεψη της οικογένειάς του.

«Σας ζητώ να εξετάσετε την πιθανότητα επίσκεψης στον Αλεξάντερ Βίνικ και να καλέσετε τις γαλλικές αρχές να άρουν την υπάρχουσα παραβίαση δικαιωμάτων του Ρώσου πολίτη και να του επιτρέψουν να δεχτεί επισκέψεις από τη γυναίκα του και τα παιδιά του, να έχει επαφή με τον έξω κόσμο, να προαυλίζεται»  αναφέρει η Τατιάνα Μοσκάλκοβα σε επιστολή της.

Η Βέρα Βίνικ, η μητέρα του Ρώσου υπηκόου Αλεξάντερ Βίνικ, που εκδόθηκε από την Ελλάδα στη Γαλλία τον Ιανουάριο, είχε διαμαρτυρηθεί για τις άθλιες και απάνθρωπες συνθήκες που επικρατούν στη φυλακή που κρατείται ο γιος της στο Παρίσι στη Ρωσίδα επίτροπο.

 

Θέμα:
Αλεξάντερ Βίνικ (80)
Tags:
Τατιάνα Μοσκαλκόβα, ανθρώπινα δικαιώματα, ΟΗΕ, Γαλλία, Αλεξάντερ Βίνικ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK