ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
Κορονοϊός: Όλες οι ειδήσεις για την πανδημία (1999)
0 10
Βρείτε μας

Τα κράτη της ομάδας G20 πραγματοποίησαν τηλεδιάσκεψη την Πέμπτη, με στόχο να υπάρξει μια συντονισμένη παγκόσμια αντίδραση σε ό,τι αφορά την πανδημία κορονοϊού και του οικονομικού της αντίκτυπου.

Οι ηγέτες των 20 πιο ισχυρών οικονομιών του κόσμου (G20) δεσμεύτηκαν να συνεργαστούν για να καλύψουν το κενό χρηματοδότησης στο στρατηγικό σχέδιο ετοιμότητας και αντίδρασης του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ), σε ό,τι αφορά την αντιμετώπιση της πανδημίας κορονοϊού, εκδίδοντας κοινή δήλωση σχετικά με τα συλλογικά μέτρα που θα λάβουν.

Ο βασιλιάς της Σαουδικής Αραβίας Σαλμάν, του οποίου η χώρα προεδρεύει της G20 φέτος, ζήτησε να ληφθούν «αποτελεσματικά και συντονισμένα» μέτρα για την αντιμετώπιση της παγκόσμιας υγειονομικής και οικονομικής κρίσης.

«Αυτή η κρίση απαιτεί μια παγκόσμια αντίδραση: ο κόσμος βασίζεται σε εμάς να συνεργαστούμε για να αντιμετωπίσουμε αυτήν την πρόκληση. Πρέπει να έχουμε μια αποτελεσματική και συντονισμένη απάντηση σε αυτή την πανδημία και να αποκαταστήσουμε την εμπιστοσύνη στην παγκόσμια οικονομία», δήλωσε ο Σαλμάν.

Σε κοινή δήλωση που εκδόθηκε στο τέλος της συνόδου, οι G20 ανακοίνωσαν ότι τα μέλη τους θα λάβουν τα απαραίτητα υγειονομικά μέτρα και θα βοηθήσουν στην εξασφάλιση επαρκούς χρηματοδότησης για να περιοριστεί η πανδημία και να προστατευθούν οι πολίτες. Δεσμεύτηκαν, δε, να κάνουν «ό,τι χρειάζεται» για να ξεπεραστεί η απειλή.

Η ομάδα των ισχυρότερων οικονομιών του κόσμου δεσμεύθηκε επίσης να αυξήσει την παραγωγή ιατρικών προμηθειών και ανέφερε ότι η αντιμετώπιση της επίδρασης του ιού στη δημόσια υγεία, την κοινωνία και την οικονομία αποτελεί «απόλυτη προτεραιότητα» των G20.

Οι ηγέτες των G20 δεσμεύτηκαν να βοηθήσουν όλες τις χώρες που έχουν ανάγκη για την καταπολέμηση του ιού και ανέλαβαν τη δέσμευση να συνεργαστούν για να αυξήσουν τη χρηματοδότηση σε ό,τι αφορά την έρευνα για εμβόλια και φάρμακα.

Θέμα:
Κορονοϊός: Όλες οι ειδήσεις για την πανδημία (1999)
Tags:
Βασιλιάς Σαλμάν της Σαουδικής Αραβίας, βασιλιάς Σαλμάν, Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, ΠΟΥ, κορονοϊός, COVID-19, G20
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK