ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
Κορονοϊός: Όλες οι ειδήσεις για την πανδημία (1993)
0 0 0
Βρείτε μας

Η Γουχάν θεωρείται ως η αρχική εστία εξάπλωσης του κορονοϊού (COVID-19), με μια 57χρονη που εργάζεται στην αγορά της κινεζικής πόλης να θεωρείται ως ένα από τα πρώτα επιβεβαιωμένα κρούσματα, μολονότι αναζητείται ο «ασθενής μηδέν».

Ο κορονοϊός (COVID-19) εντοπίστηκε για πρώτη φορά, τον περασμένο Δεκέμβριο, στη Γουχάν της Κίνας και όλοι αναζητούν το πρώτο κρούσμα, δηλαδή τον «ασθενή μηδέν» από τον οποίο άρχισε η πανδημία.

Ανάμεσα στα πρώτα επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορονοϊού στην Κίνα είναι η 57χρονη Γουέι Γκουεξιάν που πουλά γαρίδες στην αγορά της πόλης της Γουχάν. 

Η ίδια δήλωσε στη «Wall Street Journal» πως άρχισε να νιώθει αδιαθεσία στις 10 Δεκεμβρίου 2019 και επισκέφθηκε τοπική κλινική, θεωρώντας πως είχε ένα απλό κρυολόγημα, προτού επιστρέψει στην αγορά της Γουχάν, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η «The Sun».

Οκτώ ημέρες αργότερα, όμως, βρέθηκε σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο έχοντας μολυνθεί από τον νέο κορονοϊό, ο οποίος πλέον έχει σκοτώσει τουλάχιστον 22.000 ανθρώπους σε όλο τον κόσμο και έχει μολύνει περισσότερους από 500.000 ανθρώπους σε πάνω από 170 χώρες.

Η ίδια ανάρρωσε και πήρε εξιτήριο στις αρχές Ιανουαρίου. Μάλιστα, θεωρεί πως μολύνθηκε επειδή χρησιμοποίησε την ίδια τουαλέτα με πωλητές κρέατος στην αγορά.

Επίσης, λέει ότι οι πωλητές και από τις δύο πλευρές της έχουν -επίσης- μολυνθεί με τον COVID-19 καθώς και μέλη της οικογένειάς της, συμπεριλαμβανομένων μιας από τις κόρες και της ανιψιάς της.

Η κινεζική κυβέρνηση δεν είχε επιβεβαιώσει την εξάπλωση του κορονοϊού τουλάχιστον μέχρι τις 9 Ιανουαρίου, επιτρέποντας έτσι την πραγματοποίηση εορτασμών για τη Σεληνιακή Πρωτοχρονιά στη Γουχάν.

Αναζητώντας τον «ασθενή μηδέν»

Ο «ασθενής μηδέν» παραμένει ένα μυστήριο αν και -σύμφωνα με την κυβέρνηση της Γουχάν- η πρώτη επιβεβαιωμένη περίπτωση ήταν ένα άτομο με επώνυμο Τσεν που άρχισε να εμφανίζει συμπτώματα στις 8 Δεκεμβρίου.

Η επικρατέστερη θεωρία, μέχρι στιγμής, θέλει τον ιό να προήλθε από τις νυχτερίδες μέσω ενός ζώου-ξενιστή και ύστερα έφτασε μέχρι και τους ανθρώπους σε όλο τον πλανήτη. 

Αυτό που είναι γνωστό είναι ότι, από τη δεύτερη εβδομάδα του Δεκεμβρίου, αρκετοί εργαζόμενοι στην αγορά της Γουχάν εμφάνιζαν συμπτώματα όπως πυρετό, πόνο στα άκρα και βήχα.

Οι ειδικοί που έχουν εξετάσει τα δεδομένα, δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο ο κορονοϊός να έχει προσβάλει ανθρώπους ακόμα και τον Οκτώβριο ή τον Νοέμβριο.

Ωστόσο, οι αρχές της Κίνας έμαθαν ότι αντιμετώπιζαν νέο στέλεχος ιού στα τέλη Δεκεμβρίου.

Θέμα:
Κορονοϊός: Όλες οι ειδήσεις για την πανδημία (1993)
Tags:
κορονοϊός, Κίνα, Γουχάν
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK