ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
Κορονοϊός: Όλες οι ειδήσεις για την πανδημία (1999)
102
Βρείτε μας

Μια γάτα, σύμφωνα με εργαστήριο στο Βέλγιο, φαίνεται πως κόλλησε COVID-19, από τον ιδιοκτήτη της που ήταν θετικός στον ιό.

Tο προσωπικό ενός εργαστηρίου στο Βέλγιο επιβεβαίωσε την μετάδοση του COVID-19 από άνθρωπο σε ζώο, αφού ένας άνθρωπος που έπασχε από τη νόσο μόλυνε τη γάτα του, επιβεβαίωσε εκπρόσωπος του εργαστηρίου ασχολείται με τον κορονοϊό, την Παρασκευή.

«Οι συνάδελφοί μας από την κτηνιατρική σχολή στη Λιέγη διαπίστωσαν ότι μια γάτα κόλλησε COVID-19 μετά από μετάδοση της λοίμωξης από τον ιδιοκτήτη της. Η λοίμωξη έχει επιβεβαιωθεί και τα συμπτώματα υπάρχουν», δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ο Εμανουέλ Αντρέ, μέλος του εργαστηρίου που εδρεύει στην πόλη Λέουβεν.

Ο Αντρέ τόνισε ότι αυτό ήταν μεμονωμένο συμβάν και μπορεί να μην είναι κάτι που συνηθίζεται.

Παρόλα αυτά, Βέλγοι αξιωματούχοι εργάζονται για την ανάπτυξη προληπτικών μέτρων για τους ιδιοκτήτες κατοικίδιων ζώων, ιδιαίτερα εκείνους που βρίσκονται θετικοί στον κορονοϊό, πρόσθεσε.

Το Βέλγιο επιβεβαίωσε 1.049 κρούσματα τις τελευταίες 24 ώρες, αυξάνοντας τον συνολικό αριθμό των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων από την έναρξη της επιδημίας σε 7.284.

Συνολικά, 289 άνθρωποι στο Βέλγιο έχασαν τη ζωή τους.

Θέμα:
Κορονοϊός: Όλες οι ειδήσεις για την πανδημία (1999)
Tags:
ασθένεια, ιός, COVID-19, Βέλγιο, κορονοϊός, γάτα
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK