12:13 02 ΙΟΥΝΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 20
Βρείτε μας

Παραδίδει τη βάση του Κιρκούκ στις ιρακινές δυνάμεις, ο στρατιωτικός συνασπισμός υπό την αμερικανική ηγεσία. Για ποιό λόγο ξεκίνησε η διαδικασία.

Οι δυνάμεις συνασπισμού υπό την ηγεσία των Ηνωμένων Πολιτειών, παρέδωσαν επισήμως την αεροπορική βάση K1 στην βόρεια ιρακινή επαρχία Κιρκούκ στις ιρακινές ένοπλες δυνάμεις, την Κυριακή.

Από την πλευρά του, της κοινής ομάδας εργασίας, ο επικεφαλής Vincent Barker, δήλωσε:

«Το Κ1 έχει λειτουργήσει ως κρίσιμη τοποθεσία για το Συνασπισμό, την ISF και την Ιρακινή Υπηρεσία Καταπολέμησης της Τρομοκρατίας στον αγώνα για την εξεύρεση και καταστροφή των ασφαλών καταφυγίων του ISIS στα ορεινά. Θα εξακολουθήσει να αποτελεί βασική θέση στις προσπάθειες των συνεργατών μας να εξαλείψουν τους τρομοκράτες του ISIS. Η σημερινή μεταφορά ήταν συντονισμένη με την κυβέρνηση του Ιράκ και συμβαίνει χάρη στις προσπάθειες και τις επιτυχίες των εταίρων μας στο ISF », ανέφερε ο Μπάρκερ.

Ο συνασπισμός ανέφερε μια επιτυχημένη εκστρατεία εναντίον του Daesh από τον ιρακινό στρατό ως τον λόγο πίσω από την αλλαγή ηγεσίας πίσω από το K1 και είπε ότι η κίνηση ήταν προγραμματισμένη και άσχετη με την εξάπλωση του COVID-19 στη χώρα της Μέσης Ανατολής ή τις πρόσφατες επιθέσεις των σιιτών πολιτοφυλακών εναντίον ιρακινών βάσεων που φιλοξενούν ξένα στρατεύματα.

Παρ 'όλα αυτά, οι δραστηριότητες του συνασπισμού βρίσκονται σε παύση λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.
Η μεταφορά εξοπλισμού στις ιρακινές δυνάμεις στην αεροπορική βάση K1 θα ολοκληρωθεί τις επόμενες ημέρες.

Tags:
κοροναϊός, κορονοϊός, συνασπισμός, Ιράκ, ΗΠΑ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK