13:24 08 ΙΟΥΛΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
Κορονοϊός Ιταλία (234)
0 50
Βρείτε μας

Το συγκεκριμένο ιταλικό χωριό φαίνεται να μην επηρεάστηκε από την πανδημία του κορονοϊού και οι επιστήμονες αναζητούν το γιατί.

Μπερδεμένοι εμφανίζονται οι γιατροί από το τι συμβαίνει με το χωριό Φερρέρα Ερμπονιόν, ένα χωριό χιλιάδων κατοίκων στην επαρχία Πάβια, που φαίνεται να εμφανίζει ανοσία στον κορονοϊό.

Οι επιστήμονες ελπίζουν να πραγματοποιήσουν μια σειρά από τεστ στους κατοίκους ώστε να προσπαθήσουν να μάθουν γιατί συμβαίνει αυτό.

Ο δήμαρχος Τζιοβάνι Φάσινα ανακοίνωσε στις οικογένειες του χωριού ότι μέχρι τις 2 Απριλίου μπορούν να προχωρήσουν σε αιματολογικές εξετάσεις σε εργαστήριο σε κοντινή πόλη.

«Πιστεύω ότι τα μηδενικά μας κρούσματα δεν οφείλονται στη γενετική. Είμαστε σαν όλους τους άλλους», σημείωσε.

Ο ίδιος εκτιμά πως το χωριό έμεινε ανέγγιχτο από τον ιό αφού ακολούθησε κατά γράμμα της οδηγίες.

«Η Φερρέρα θα μπορούσε να αποτελέσει ένα καλό εργαστήριο, αλλά αυτή η πρωτοβουλία δεν μπορεί να φέρει καμία διαγνωστική ή προγνωστική σημασία, θα πρέπει να αποφευχθεί η δημιουργία μύθων και αβάσιμων προσδοκιών στον πληθυσμό».

Τόνισε ακόμη πως στόχος τους είναι να βρεθεί μια μέθοδος για να μάθουν εάν το αντίσωμα είναι αρκετό στοιχείο για να καταλήξει κανείς στο συμπέρασμα ότι ένας πληθυσμός είναι άνοσος.

«Είμαι πεπεισμένος ότι πολλοί άνθρωποι ήρθαν σε επαφή με τον ιό και ανέπτυξαν λοίμωξη σε ασυμπτωματική μορφή. Θα μπορούσαμε να καθορίσουμε το ποσοστό του πληθυσμού που είναι άνοσο», κατέληξε.

Η Ιταλία έχει αποτελέσει το επίκεντρο της πανδημίας, που μοιάζει να μην έχει τέλος, μετρώντας χιλιάδες κρούσματα και νεκρούς.

Θέμα:
Κορονοϊός Ιταλία (234)
Tags:
ανοσοποιητικό, χωριό, κρούσματα, κρούσμα, Ιταλία, κορονοϊός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK