04:49 25 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
Από
0 11
Βρείτε μας

Ο υπουργός Άμυνας της Βουλγαρίας υπενθύμισε ότι, «για να ενταχθεί η Βόρεια Μακεδονία στην Ευρωπαϊκή Ένωση, είναι απαραίτητο να ληφθούν υπόψη οι απαιτήσεις της Βουλγαρίας για την κοινή ιστορία των δύο χωρών».

Ο υπουργός Άμυνας της Βουλγαρίας καλεί τα Σκόπια να μάθουν... ιστορία, εφόσον επιθυμούν να ενταχθούν στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Ελπίζω, ότι θα διαβάσουν καλά το μάθημα της ιστορίας, εφόσον σκοπεύουν να ενταχθούν στην Ευρωπαϊκή Ένωση. (...) Η Βόρεια Μακεδονία δεν θα μπορέσει να ενταχθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση, εάν δεν θα επανεξετάσει τη στάση της απέναντι στην ιστορία της Βουλγαρίας, εάν, δηλαδή, δεν σταματήσει να την οικειοποιείται, να την παραποιεί και να την απορρίπτει. Είναι απαραίτητο να γνωρίζουν την ιστορία της Βουλγαρία, να την αναφέρουν ως ιστορία της Βουλγαρίας και να μην προσπαθούν να την παραποιήσουν», τόνισε χαρακτηριστικά σε συνέντευξή του στο bTV, ο υπουργός Άμυνας της Βουλγαρίας, Κρασιμίρ Καρακατσάνοφ.

Ο ίδιος έφερε ως παράδειγμα τις σχέσεις ανάμεσα στην Ελλάδα και την Κύπρο, τη Γερμανία και την Αυστρία.

«Δεν υπάρχει τίποτα επαίσχυντο στην κατάσταση. Υπήρξατε μέρος ενός μεγάλου βουλγαρικού έθνους. Σήμερα, είστε ένα ξεχωριστό κράτος και θέλετε τη δική σας ταυτότητα. Δεν υπάρχει τίποτα επαίσχυντο στο γεγονός, ότι υπήρξατε μέρος του βουλγαρικού πολιτισμού και της γλώσσας του (...). Δείτε τα παραδείγματα κάποιων άλλων χωρών: την Ελλάδα και την Κύπρο, τη Γερμανία και την Αυστρία. Ντρέπεται κάποιος στην Αυστρία να πει ότι μιλάει γερμανικά; Εάν τον ρωτήσει κάποιος "Ποιος είναι;", θα απαντήσει ότι είναι Αυστριακός και ζει σε μια ανεξάρτητη κυρίαρχη χώρα, μιλάει όμως γερμανικά και δεν ντρέπεται για αυτό», τόνισε ο Καρακατσάνοφ, προσθέτοντας ότι οι γείτονες θα πρέπει να προσπαθήσουν να αποφεύγουν το «βαλκανικό κόμπλεξ», ειδάλλως δεν θα καταφέρουν τίποτα.

Tags:
Ιστορία, Ευρωπαϊκή Ένωση, ένταξη, Κρασιμίρ Καρακατσάνοφ, Βόρεια Μακεδονία, Βουλγαρία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK