ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
Κορονοϊός: Όλες οι ειδήσεις για την πανδημία (1999)
0 10
Βρείτε μας

Περιστατικό μετάδοσης του κορονοϊού σε κατοικίδια γάτα από την ιδιοκτήτρια της κατεγράφη στο Χονγκ Κονγκ, με τη γάτα να μην εμφανίζει συμπτώματα.

Ακόμα μία κατοικίδια γάτα διαγνώστηκε θετική στον COVID-19 αυτή τη φορά στο Χονγκ Κονγκ, έχοντας απ’ ότι φαίνεται μολυνθεί από την ιδιοκτήτρια της. Την περασμένη εβδομάδα, μια άλλη κατοικίδια γάτα αποδείχθηκε πως ήταν μολυσμένη με τον κορονοϊό στο Βέλγιο.

Η γάτα στο Χονγκ Κονγκ εστάλη σε ειδικές εγκαταστάσεις καραντίνας τη Δευτέρα, αφού πρώτα η ιδιοκτητρια της, μια 25χρονη γυναίκα, διαγνώστηκε θετική στον κορονοϊό. Δείγματα από τα σωματικά υγρά της γάτας, εξετάστηκαν και βρέθηκαν θετικά στον ιό, αλλά το κατοικίδιο δεν εμφανίζει συμπτώματα.

«Η γάτα δεν έχει δείξει κανένα σύμπτωμα της ασθένειας» δήλωσε εκπρόσωπος του Τμήματος Αγροτικής και Θαλασσινής Διατήρησης (AFCD).

Μέχρι την Τρίτη, 27 σκύλοι και 15 γάτες εκρατούντο στις εγκαταστάσεις καραντίνας. Τέσσερα εξ αυτών έχουν ήδη επιστρέψει στα σπίτια των ιδιοκτητών τους. Νωρίτερα τον Μάρτιο, δύο σκύλοι είχαν διαγνωστεί θετικά στον ιό στο Χονγκ Κονγκ, ένα Πομεράνιαν και ένας Γερμανικός Ποιμενικός.

Το Πομεράνιαν έχασε τη ζωή του δύο ημέρες μετά την έξοδο του από την καραντίνα, αλλά ο θάνατος του ήταν αποτέλεσμα της ηλικίας του παρά εξαιτίας του ιού, αφού το σκυλί ήταν 17 ετών.

Το άλλο σκυλί παραμένει σε καθεστώς καραντίνας παρά το γεγονός πως οι εξετάσεις έχουν βγει αρνητικές, σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Την περασμένη Πέμπτη, μία γάτα διαγνώστηκε θετική στον κορονοϊό στο Βέλγιο, αφού κόλλησε την ασθένεια από τον ιδιοκτήτη της. Σε αντίθεση με το περιστατικό στο Χονγκ Κονγκ, η γάτα εμφάνισε συμπτώματα της ασθένειας, όπως διάρροια, έμετους και ενώ τα νέα κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για τους ιδιοκτήτες κατοικίδιων ζώων, ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων μετάδοσης από άνθρωπο σε ζώο είναι πολύ μικρότερος από τον αριθμό των ανθρώπων. Νωρίτερα την Τρίτη, ο αριθμός κρουσμάτων κορονοϊού στον κόσμο ξεπέρασε τις 800.000, με τον αριθμό των θυμάτων να ξεπερνά τις 41.000.

Θέμα:
Κορονοϊός: Όλες οι ειδήσεις για την πανδημία (1999)
Tags:
COVID-19, κατοικίδιο, γάτα, Χονγκ Κονγκ, κορονοϊός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK