ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
Κορονοϊός: Όλες οι ειδήσεις για την πανδημία (1999)
0 0 0
Βρείτε μας

Την παράταση των μέτρων για την καταπολέμηση του κορονοϊού για όλο τον Απρίλιο αποφάσισε η αμερικανική κυβέρνηση, βλέποντας τα κρούσματα να αυξάνονται.

Το γεγονός πως οι αμερικανικές αρχές κρατούν στα αποθέματα τους 10.000 αναπνευστικά συστήματα για ασθενείς, επειδή αναμένουν αύξηση στα κρούσματα του COVID-19 τις επόμενες ημέρες, αποκάλυψε κατά την ενημέρωση του Λευκού Οίκου ο Ντόναλντ Τραμπ.

«Η αύξηση έρχεται και έρχεται με δύναμη» δήλωσε ο Τραμπ ενώ στην συνέχεια αποκάλυψε πως κρατούνται 10.000 αναπνευστήρες ως απόθεμα.

Υπενθυμίζεται πως μέχρι την Τρίτη στις ΗΠΑ 183.000 άτομα είχαν διαγνωστεί με το νέο στέλεχος του κορονοϊού, ενώ ήδη 3.700 έχουν χάσει τη ζωή τους.

Η Δρ. Ντέμπορα Μπιρξ που ανήκει στην ομάδα αντιμετώπισης του κορονοϊού, δήλωσε πως στις ΗΠΑ υπάρχουν περίπου 200.000 αναπνευστήρες σε όλη τη χώρα.

Νέες οδηγίες για τις επόμενες 30 ημέρες

Η κυβέρνηση Τραμπ εξέδωσε νέες οδηγίες για την καταπολέμηση της εξάπλωσης του κορονοϊού, για τις επόμενες 30 ημέρες, ενώ νωρίτερα είχε δώσει οδηγίες κοινωνικής απόστασης για 15 μόνο ημέρες, πιστεύοντας πως οι περιορισμοί θα αρθούν το πρώτο σαββατοκύριακο του Απριλίου. Ωστόσο, οι οδηγίες παρατάθηκαν για όλο τον Απρίλιο αφού παρατηρείται καθημερινή αύξηση στα κρούσματα.

Οι ειδικοί υποστηρίζουν πως τα συγκεκριμένα μέτρα μπορούν να μειώσουν τους θανάτους από 10.000 έως 200.000 στις ΗΠΑ από τους εκτιμώμενους 2 εκατομμύρια, αν όπως είπε ο Τραμπ θα ήταν οι αριθμοί αν δεν λαμβάνονταν τα μέτρα αυτά.

​Ωστόσο, όπως υποστήριξε η Μπιρξ αυτοί οι αριθμοί μπορεί να είναι μικρότεροι, καθώς αποτελούν εκτιμήσεις μοντέλων βασισμένα στη Νέα Υόρκη, που είναι το επίκεντρο της έξαρσης στις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με τη Μπιρξ, οι θάνατοι που καταγράφονται καθημερινά θα φτάσουν στην κορύφωση τους στις επόμενες δύο εβδομάδες.

«Είναι απολύτως σημαντικό για τον αμερικανικό λαό να ακολουθεί τις οδηγίες για τις επόμενες 30 ημέρες. Είναι υπόθεση ζωής και θανάτου» δήλωσε ο Τραμπ.

«Θα διανύσουμε τις πολύ σκληρές επόμενες δύο εβδομάδες.. θα είναι επώδυνες δύο εβδομάδες» δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος, συμπληρώνοντας πως αναμένει μείωση στα περιστατικά, κάτι που θα είναι «μια ακτίνα φωτός».

Τα πράγματα θα γίνουν χειρότερα πριν καλυτερέψουν

Ωστόσο, όπως επεσήμανε ο διευθυντής του Εθνικού Ινστιτούτου Αλλεργιών και Μολυσματικών Ασθενειών, Άντονι Φάουτσι, η κατάσταση θα γίνει χειρότερη για αρκετές εβδομάδες πριν ξεκινήσει να γίνεται καλύτερη.

«Πρέπει να προετοιμαστούμε. Βλέπουμε πως τα νούμερα να αυξάνονται. Δεν μπορούμε να χάσουμε το κουράγιο μας από αυτό, επειδή οι περιορισμοί δουλεύουν υπερ μας και θα συνεχίσουν να δουλέουν» δήλωσε ο Φάουτσι.

Ο αντιπρόεδρος Μάικ Πενς από την πλευρά του, που είναι και επικεφαλής της ομάδας αντιμετώπισης του κορονοϊού, επεσήμανε πως περισσότεροι από 1,1 εκατομμύρια Αμερικανοί έχουν εξεταστεί για τον COVID-19 μέχρι τώρα, εκτιμώντας πως 100.000 Αμερικανοί εξετάζονται καθημερινά.

Θέμα:
Κορονοϊός: Όλες οι ειδήσεις για την πανδημία (1999)
Tags:
Μάικ Πενς, Ντόναλντ Τραμπ, μέτρα προστασίας, νεκροί, κρούσματα, κορονοϊός, ΗΠΑ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK