ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
Κορονοϊός: Όλες οι ειδήσεις για την πανδημία (1999)
0 01
Βρείτε μας

Σύμφωνα με τον υπουργό Άμυνας των ΗΠΑ δεν εξετάζεται προς το παρόν η εκκένωση αεροπλανοφόρου στο πλήρωμα του οποίου έχει εντοπιστεί κορονοϊός.

Δεν θα εκκενωθεί το αεροπλανοφόρο του αμερικανικού ναυτικού, USS Theodore Roosevelt παρά το γεγονός πως μέλη του πληρώματος έχουν διαγνωστεί με κορονοϊό, αποκάλυψε ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Μαρκ Έσπερ.

Σύμφωνα με τον Αμερικανό υπουργό, το υπουργείο δεν σκέφτεται «σε αυτό το σημείο» να εκκενώσει το αεροπλανοφόρο αλλά θα σταλεί ομάδα ιατρών στο σκάφος, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.

O Έσπερ δήλωσε επίσης πως δεν κατάφερε να διαβάσει το γράμμα του καπετάνιου του αεροπλανοφόρου, που ζητά να απομονωθεί το πλήρωμα.

«Αίτηση προς όποιον αρμόδιο, να βρεθούν χώροι καραντίνας για όλο το πλήρωμα μου, το συντομότερο δυνατόν» έγραψε ο καπετάνιος, Μπρετ Κόζιερ, σε τετρασέλιδο γράμμα προς το Ναυτικό, σύμφωνα με το πρακτορείο Sputnik.

«Αυτό θα απαιτήσει μια πολιτική λύση αλλά είναι το σωστό πράγμα που πρέπει να γίνει. Δεν βρισκόμαστε σε πόλεμο. Οι ναυτικοί δεν χρειάζεται να πεθάνουν. Αν δεν ενεργήσουμε τώρα, αποτυγχάνουμε στο να διασφαλίσουμε το πολυτιμότερο αγαθό μας, τους ναυτικούς μας» έγραψε στο γράμμα ο Κόζιερ.

Το αεροπλανοφόρο έδεσε στο Γκουάμ την περασμένη εβδομάδα, αφού αρκετά μέλη του πληρώματος βρέθηκαν θετικά στον COVID-19.

Σύμφωνα με ανώνυμη πηγή που μίλησε στην εφημερίδα The Chronicle, στο πλοίο υπάρχουν 200 περιστατικά κορονοϊού. Πριν από δύο εβδομάδες, που είναι και το χρονικό διάστημα επώασης του ιού, το πλοίο βρισκόταν στο λιμάνι Ντα Ναγκ του Βιετνάμ, όπου τα μέλη του πληρώματος ήρθαν σε επαφή με ντόπιους. Τα τελευταία στοιχεία αναφέρουν πως στο Βιετνάμ τα κρούσματα κορονοϊού έχουν φτάσει τα 207.

Θέμα:
Κορονοϊός: Όλες οι ειδήσεις για την πανδημία (1999)
Tags:
εκκένωση, κρούσματα, ασθενείς, ασθενής, κορονοϊός, αεροπλανοφόρο, ΗΠΑ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK