ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
Κορονοϊός: Όλες οι ειδήσεις για την πανδημία (1999)
0 0 0
Βρείτε μας

Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν τα περισσότερα κρούσματα κορονοϊού σε όλο τον κόσμο, με περισσότερους από 189.000 ασθενείς, σύμφωνα με στοιχεία του Πανεπιστημίου Johns Hopkins.

Ο Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Ντόναλντ Τραμπ παραδέχτηκε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Λευκό Οίκο την Τρίτη ότι «γνώριζε» ότι ο κορονοϊός «θα μπορούσε να είναι φρικτός» αλλά δεν θέλησε να «έχει αρνητική στάση» όταν ρωτήθηκε αν είχε υποτιμήσει την απειλή από τον ιό.

«Αυτό είναι κάτι στο οποίο μπορεί να είσαι εύκολα αρνητικός. Αλλά θέλω να δώσω και στους άλλους την ελπίδα », δήλωσε ο Τραμπ κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης, προσθέτοντας: «Ξέρετε ότι είμαι μαζορέτα για αυτή τη χώρα - περνάμε τη χειρότερη κατάσταση που έχει πιθανώς περάσει ποτέ η χώρα».

Ο πρόεδρος δήλωσε επίσης ότι οι επόμενες εβδομάδες θα είναι «πολύ οδυνηρές» για τις Ηνωμένες Πολιτείες και προειδοποίησε ότι κάθε πολίτης θα πρέπει να είναι «προετοιμασμένος για τις μέρες που έρχονται».

Η προειδοποίηση αυτή έγινε αφότου ειδικοί επιστήμονες από τον ιατρικό κλάδο ενημέρωσαν τον πρόεδρο ότι ο κορονοϊός θα μπορούσε να κοστίσει τη ζωή 100.000 έως 240.000 Αμερικανών ακόμη και αν συνεχίσουν να εφαρμόζονται οι υπάρχουσες εντολές καραντίνας.

Πολλοί εμπειρογνώμονες από τον τομέα της υγείας τον επέκριναν επειδή δεν πήρε στα σοβαρά την απειλή ταν τα πρώτα κρούσματα καταγράφηκαν στη χώρα στα τέλη Ιανουαρίου.

«Το έχουμε υπό έλεγχο. Θα πάνε όλα καλά», δήλωνε στις 22 Ιανουαρίου, υποστηρίζοντας ένα μήνα αργότερα ότι μια τα κρούσματα θα μηδενίζονταν σύντομα.

Ωστόσο, στις 13 Μαρτίου, ο Τραμπ κήρυξε εθνική κατάσταση έκτακτης ανάγκης στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Αυστηρά μέτρα καραντίνας και παραμονής στο σπίτι επιβλήθηκαν σε όλη τη χώρα για να αποφευχθεί η ταχεία εξάπλωση του ιού ενώ οι νεκροί έχουν ξεπεράσει τις 4.000.

Θέμα:
Κορονοϊός: Όλες οι ειδήσεις για την πανδημία (1999)
Tags:
ΗΠΑ, νεκροί, Νίκος Καρανίκας, κρούσματα, κρούσμα, Ντόναλντ Τραμπ, κορονοϊός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK