ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
Κορονοϊός Ιταλία (210)
0 0 0
Βρείτε μας

Την παράταση των μέτρων καραντίνας μέχρι και τις 13 Απριλίου, ανακοίνωσε και επίσημα, ο Ιταλός πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε.

Ο Ιταλός πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε ανακοίνωσε το βράδυ της Τετάρτης ότι τα περιοριστικά μέτρα επεκτείνονται μέχρι τις 13 Απριλίου.

«Στην συνέχεια οι επιστήμονες θα εκτιμήσουν την κατάσταση και, αν είναι δυνατόν, θα αρχίσει να προγραμματίζεται μια κάποια χαλάρωση», είπε ο Ιταλός πρωθυπουργός.

Ο ίδιος σημείωσε ότι θα υπάρξει μια δεύτερη, μεταβατική φάση «συνύπαρξης» με τον ιό και χαλάρωσης των μέτρων και μια τρίτη , με έξοδο από την κατάσταση έκτακτης ανάγκης και επιστροφή στην καθημερινότητα.

Αναφορικά με την δυνατότητα των γονέων να βγάζουν σύντομα βόλτα τα παιδιά τους, ο Κόντε εξήγησε ότι σημερινή εγκύκλιος ξεκαθαρίζει πως μπορούν να παίρνουν μαζί τα παιδιά όταν πάνε να ψωνίσουν, αλλά δεν πρόκειται για οικογενειακή βόλτα.

Αναφορικά με τη σχέση με την ΕΕ, ο Ιταλός πρωθυπουργός δήλωσε:

«Ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας είναι ακατάλληλος για την σημερινή κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Πρόκειται για παλιούς κανόνες και παλιές λογικές. Σήμερα δεν αντιμετωπίζουμε ασύμμετρο, αλλά συμμετρικό σοκ, άρα η χώρα μας δεν μπορεί να λάβει υπόψη τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας. Αν στην συνέχεια, ο μηχανισμός αυτός αλλάξει, και ενταχθεί σε μια ευρύτερη δέσμη, μπορεί να θεωρηθεί ένα εργαλείο, μαζί με διάφορα άλλα. Πρέπει να πούμε ότι η Ευρώπη υφίσταται και είναι ένα συντονισμένο και ολοκληρωμένο σύνολο κρατών. Ένα κοινό μέτωπο, απέναντι σε έναν κοινό εχθρό»
Θέμα:
Κορονοϊός Ιταλία (210)
Tags:
καραντίνα, Ιταλία, ευρωομόλογο, Ομόλογα, ESM, Τζουζέπε Κόντε, κορονοϊός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK