ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 10
Βρείτε μας

Σε σταδιακή εκκένωση του αεροπλανοφόρου Theodore Roosevelt, λόγω δεκάδων κρουσμάτων του νέου κορονοϊού, προχωρούν οι ΗΠΑ.

Το αμερικανικό ναυτικό άρχισε να απομακρύνει εκατοντάδες ναυτικούς από τον αεροπλανοφόρο Theodore Roosevelt, το οποίο όμως θα κρατήσει αρκετό προσωπικό για να παραμείνει ασφαλές το πλοίο, δήλωσε ο υπουργός Ναυτιλίας, Τόμας Μόντλι σε δημοσιογράφους την Τετάρτη.

«Έχουμε ήδη απομακρύνει σχεδόν 1.000 άτομα προσωπικού από το πλοίο αυτή τη στιγμή και τις επόμενες δύο ημέρες αναμένουμε να απομακρύνουμε περίπου 2.700 από το πλοίο» δήλωσε ο Μόντλι κατά τη διάρκεια ενημέρωσης από το Πεντάγωνο.

«Δεν μπορούμε και δεν θα απομακρύνουμε όλους τους ναυτικούς από το πλοίο. Το σχέδιό μας ήταν πάντα να απομακρύνουμε όσο το δυνατόν περισσότερο πλήρωμα, διατηρώντας παράλληλα την ασφάλεια του πλοίου».

Πρόσθεσε ότι υπάρχουν λιγότερα από εκατό άτομα που έχουν βρεθεί θετικά στο ιό μέχρι στιγμής. Κανένας από αυτούς δεν είναι σοβαρά άρρωστος ή χρειάζεται νοσηλεία.

«Έχουμε 93 θετικές εξετάσεις, 86 εμφανίζουν συμπτώματα και 7 χωρίς συμπτώματα», ανέφερε.

Το πλοίο είναι αγκυροβολημένο στο Γκουάμ όπου η ναυτική διοίκηση μαζί με τις τοπικές αρχές αναζητούν χώρους για να φιλοξενήσουν τους ναύτες του πλοίου.

Tags:
ΗΠΑ, αεροπλανοφόρο, ναύτης, κορονοϊός, κρούσματα
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK