19:40 01 ΙΟΥΝΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
Κορονοϊός: Όλες οι ειδήσεις για την πανδημία (1999)
0 0 0
Βρείτε μας

Ανησυχία στον κόσμο προκαλούν οι διάφοροι μύθοι που δημιουργούνται γύρω από τη μετάδοση του θανατηφόρου κορονοϊού και ο Π.Ο.Υ. απαντά.

Με την πανδημία του κορονοϊού να έχει απλώσει τη θανάσιμη σκιά της πάνω από τα εκατομμύρια των ανθρώπων επάνω στον πλανήτη, στις ανησυχίες όλων έρχονται να προστεθούν και κάποιοι ανυπόστατοι μύθοι που κάνουν τη ζωή μας ακόμα δυσκολότερη.

Ένας από αυτούς τους μύθους δημιουργήθηκε στα ισραηλινά μέσα κοινωνικής δικτύωσης και αφορούσε στην εξάπλωση του κορονοϊού μέσω των αγωγών νερού.

Οι συγκεκριμένες υποθέσεις ανάγκασαν την αρμόδια Υπηρεσία Νερού του Ισραήλ να εκδώσει διευκρίνηση πως «δεν υπάρχει σύνδεση» μεταξύ των περιστατικών κορονοϊού στη χώρα και της ποιότητας του πόσιμου νερού.

«Ο ιός δεν μπορεί να μεταφερθεί μέσω των αγωγών και επομένως δεν υπάρχει κίνδυνος μόλυνσης με τον ιό μέσω αυτών» επεσήμαναν οι αρχές, όπως έγραψε και το ισραηλινό μέσο ενημέρωσης Maariv.

Ο εκπρόσωπος του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, Ταρίκ Λαζάρεβιτς, πήρε το μέρος των αρχών, δηλώνοντας στο πρακτορείο Sputnik πως δεν υπάρχει καμία επιστημονική απόδειξη πως ο κορονοϊός μπορεί να εξαπλωθεί μέσω των αγωγών νερού.

«Δεν υπάρχει καμία επιστημονική απόδειξη για την αξιοπιστία αυτής της υπόθεσης» δήλωσε ο Λαζάρεβιτς, σχολιάζοντας την πιθανότητα μετάδοσης του κορονοϊού μέσω του πόσιμου νερού.

Ο Π.Ο.Υ. για τη «μετάδοση μέσω του αέρα»

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας νωρίτερα, κατέρριψε έναν ακόμα μύθο που κυκλοφορούσε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, σύμφωνα με τον οποίο ο κορονοϊός μπορούσε να παραμένει στον αέρα και να μολύνει ανθρώπους που περνούν από το ίδιο σημείο με έναν νοσούντα, για λεπτά ακόμα και ώρες μετά. Ο Π.Ο.Υ. επέμεινε πως ο ιός μπορεί να μεταδοθεί από άνθρωπο σε άνθρωπο, μόνο μέσω σάλιου ή άλλων σωματικών υγρών αλλά είναι «πολύ βαρύς» για να επιβιώσει στον αέρα.

Σύμφωνα με τον Π.Ο.Υ. για να επιτευχθεί η καλύτερη προστασία, πρέπει να τηρείται απόσταση τουλάχιστον ενός μέτρου μεταξύ των ανθρώπων και να απολυμαίνονται οι επιφάνειες και τα αντικείμενα. Την ίδια ώρα ωστόσο, κάποιες πρόσφατες μελέτες υποστήριξαν πως ο SARS-CoV-2 μπορεί να επιβιώσει σε κάποια συγκεκριμένα υλικά, όπως ο χαλκός, για πάνω από 24 ώρες.

Θέμα:
Κορονοϊός: Όλες οι ειδήσεις για την πανδημία (1999)
Tags:
COVID-19, κρούσματα, αγωγός, νερό, μέτρα προστασίας, μετάδοση, κορονοϊός
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK